• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovaj čovek je prošao kroz “Loto kletvu”: Od milionera do beskućnika za nekoliko godina

D. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rajan je dve godine teško spavao dok je razmišljao o gubitku džekpota od 6,5 miliona funti

  • 1
Beskućnik Foto: Shutterstock

Li Rajan, poznatiji kao Loto Lag, nazvao je svoj nepredviđeni uspeh "prokletstvom" nakon dva razvoda, ulaganja iz noćne more i završetka na ulici. Sve je krenulo kada su on i njegova devojka Karen Tejlor osvojili džekpot 1995. godine kada su živeli sa troje dece u opštini Lester.

Odigrali su srećnu kartu dok je Li čekao suđenje za rukovanje ukradenim automobilima, a služio je kaznu u zatvoru kada je novac stigao. To je učinilo Lija prvim britanskim dobitnikom na lutriji koji je bio zatvoren - ali ne i jedinim koji je postao žrtva 'Loto kletve'.

- Moj cimer me je upozorio da pazim šta želim. Novac je bio prokletstvo - rekao je on.

Nakon što je odslužio devet meseci, multimilioner je svoj novac počeo da troši velikom brzinom, najpre na raskošnu vilu vrednu milion funti i kolekciju luksuznih automobila.

Imao je svoj Bentli, Ferari, Porše i BMW sa personalizovanim registarskim tablicama LEE 1, LEE 2, LEE 3, LEE 4. Li se takođe počastio i sa dva Dukati superbicikla, avionom vrednim 125.000 funti i helikopterom Bell JetRanger od 235.000 funti.

Međutim, do 2003. se razišao sa Karen i preselio u Kirgistan sa novom devojkom Jildiz Djangarachevom. Tada je sve krenulo nizbrdo. Nakon raspada braka sa Karen, Li je izgubio 2 miliona funti zbog loših ulaganja. On je čak pokušao da vodi ribnjak u domovini svoje druge žene, ali ga je preuzela lokalna mafija.

Potom, lokalci su mu ukrali veliku sumu njegovog dobitka, dok ga je žena kod koje je stanovao u tom trenutku opljačkala za 40.000 funti.

U međuvremenu, jedan čovek je gađao i zapalio njegov Ferrari od 145.000 funti i karavan od 15.000 funti. To je dovelo do još jednog razvoda i Li se vratio u Veliku Britaniju bez novca.

Dve godine je teško spavao dok je razmišljao o gubitku džekpota od 6,5 miliona funti, prenosi The Sun.

- Pazi šta želiš. Ljudi uvek misle: 'O, ako pobedim sutra, to će biti kraj mojih briga'. To jednostavno nije tačno, ovo je samo početak vaših briga. Videćete ko je ko u tvom životu, čak i u sopstvenoj porodici to postaje rasparčano. Sve je to zapravo samo iluzija - rekao je on za Mirror.

Nakon što je izgubio sve, on je pronašao posao slikara i dekoratera koji mu je obezbedio unutrašnji mir. Sada živi u Tvickenhamu u jugozapadnom Londonu, i kaže:

- Osim smrti, ne možete dobiti mnogo više od beskućnika, pa sam se testirao i sve je dobro. Ponekad čak i sada provodim noći u šatorima samo da bih se podsetio da sam otporan na bombe, prošao sam kroz sve to. Sada samo tražim onu sredinu gde još uvek morate da težite onome što želite, a ne da vam se to samo preda.

Razmišljajući o svom životu, Li je rekao: Bilo je vremena kada sam se molio da vratim svoj novac, ali sada sam u ovom trenutku srećniji nego što sam ikada bio u svom životu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    12. jul 2024 | 09:33

    Nije do novca nego prazne glave. Nije mogao da kupi kucu na havajima i da troskari pare ? 100 dolara dnevno bi mu prilicno potrajalo

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>