• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

U njihovim rukama je 23 posto ukupnog nemačkog bogatstva

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bogatstvo u Nemačkoj je u poređenju sa ostatkom sveta “natprosečno neravnomerno” raspoređeno

  • 0
nemačka, novac Foto: Shutterstock

U Nemačkoj trenutno živi oko 3.300 tzv. superbogataša (govorimo o osobama koje poseduju imovinu vredniju od 100 miliona dolara), podaci su iz studije Global Wealth Report.

Time je broj superbogataša u odnosu na prošlu godinu porastao za jedan posto. Istovremeno je na 555.000 porastao i broj onih koji poseduju imetak veći od milion dolara (1 dolar=0,92465 eura).

Prema istoj studiji, bogatstvo u Nemačkoj je u poređenju sa ostatkom sveta “natprosečno neravnomerno” raspoređeno. Studija tprocjenjuje da će se ovaj trend nastaviti te da će “superbogataši” za pet godina posedovati 26 posto ukupnog bogatstva u Nemačkoj prenosi Poslovni.

Najviše “superbogataša”, njih 26.000, živi u SAD-u, iza kojih sledi Kina, s 8.300 superbogatih. Na trećem mestu je Nemačka.

Prošle godine je smanjen udeo nekretnina u ukupnom bogatstvu najbogatijih u Nemačkoj zbog pada cena na tržištu nekretnina.

(Telegraf Biznis)

Video: Ovo su pet najskupljih razvoda ikada

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>