• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neradni ponedeljak izazvao bes kod turista: "Samo narod koji ima novca neće pocrkati od gladi i žeđi"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dan državnosti Crne Gore proslavlja se već tri dana

  • 0
Crna Gora praznik Foto-kolaž: Shutterstock, Pixabay

Neradni ponedeljak u sred turističke sezone izazvao je negodovanje turista i lokalaca u Crnoj Gori gde se slavi Dan državnosti. Naime, ovaj praznik obeležava se 13. jula a ove godine praznik je pao u subotu.

Zbog ovog velikog državnog praznika neradni dani produženi su na nedelju i ponedeljak. Ovo, naravno, znači da prodavnice i samoposluge ne rade.

Jedna gospođa koja boravi u Crnog Gori kao turista svoju je frustraciju podelila na društvenoj mreži X gde je se osvrnula na činjenicu da turisti nemaju gde da kupe hranu već treći dan. Veoma cinično dodala je da, srećom, restorani danas rade "pa narod koji ima novca neće pocrkati od gladi i žeđi".

U komentaru na njenu objavu jedan čovek je rekao : "Turisti? Neka ostave pare pa neka drugi put dođu kad ne slavimo".

Žena je spremno odgovorila da u susedstvu postoje i druge zemlje koje imaju svoje more te da turisti "ne moraju ni da dolaze" u Crnu Goru.

Sledeći komentar ostavila je žena koja evidentno živi u Crnoj Gori i navela da i lokalcima teško pada što prodavnice ne rade.

Za one koji nisu bili upućeni u to kada i koliko dugo se slavi ovaj državni praznik sigurno da su zatvorene samoposluge bile neočekivan i prizor i da je situacija nezgvodna.

Sa druge strane, oni koji redovnije posećuju Crnu Goru u ovom periodu verovatno su navikli na neradne dane koje nosi ovaj praznik kao i na činjenicu da mnogi trgovinski objekti verovatno neće raditi.

Svakako, slobodni dani tokom državnih praznika svima znače a posebno kada se tako nameste da radnici dobiju produženi vikend.

Iako ovi slobodni dani nisu došli u idealnom trenutku za neke turiste, valja zapamtiti: Strpljen-spašen.

(Telegraf Biznis)

Video: Nebojša Lozo: Naši proizvodi su našli put do svakog kontinenta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>