• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dačić: Laž da je doneta odluka o izgradnji rudnika litijuma, slučaj vraćen u proceduru

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naveo je da su danas protiv tog projekta i političari koji su od 2000-e godine kao predstavnici vlasti podržavali taj projekat i videli ga kao šansu za razvoj

  • 0
Miloš Jevremović izašao iz bolnice Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je laž je da je doneta odluka o izgradnji rudnika litijuma, ali i da proglašavanje Uredbe vlade o utvrđivanju područja posebne namene za realizaciju Projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita Jadar iz 2022. godine neustavnom podrazumeva vraćanje čitavog postupka u prethodnu fazu pravne procedure.

Dačić je, govoreći za TV B92, rekao da u narednom periodu predstoji i ekonomska i analiza uticaja tog projekta na životnu sredinu, kao i da će pomenuti pravni postupak nadalje teći u skladu sa nekoliko zakona.

Naveo je da su danas protiv tog projekta i političari koji su od 2000-e godine kao predstavnici vlasti podržavali taj projekat i videli ga kao šansu za razvoj.

"Ja o jadaritu slušam više od 20 godina. Kada čujem pozive na proteste, setim se kako smo svi mi afirmativno govorili o jadaritu još početkom 2000-ih godina", rekao je Dačić.

Dodao je da su se svi ponosili tim projektom i saradnjom sa svetskim rudarskim kompanijama, kao i da je reč o vremenu u kojem su na vlasti bili predstavnici stranaka koje se danas protive projektu, što je ocenio kao licemerno.

"Govorilo se kao o velikoj razvojnoj šansi. I u vladi Đinđića, kao i u vladama Koštunice, ali i za vreme vlasti Borisa Tadića", rekao je Dačić.

Ocenio je da je reč o politizaciji i dodao da je uvek lako manipulisati pitanjem životne sredine, kao i da su tu prisutne mnoge teorije zavere.

"Treba sve stručno analizirati i apsolutno izdvojiti politiku iz svega toga", rekao je Dačić.

Odgovarajući na pitanja o najavama protesta i blokada, Dačić je rekao da država neće dozvoliti nerede, kao i da je jedna stvar izražavanje političkih stavova, a druga da li će neko izazvati građanski rat.

Dodao je i da su "građani siti toga da im neko onemogućava slobodu kretanja ".

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Spasić: Došlo je do zarušavanja uglja u otkopnoj komori i naglog prodora metana u radni prostor

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>