• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Italiji otvorena istraga protiv kuća Armani i Dior zbog navodne eksploatacije radnika

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sumnja se da su neki dobavljači modnih kuća zapošljavali radnike koji su radili duge smene u neadekvatnim zdravstvenim i bezbednosnim uslovima, sa neumereno niskim platama

  • 1
armani dior Foto: Shutterstock

Italijanska antimonopolska uprava saopštila je danas da je otvorila istragu protiv Armani grupe i Dior grupe zbog navodne eksploatacije radnika od strane dobavljača navedenih modnih brendova.

Nadzorni organ za konkurenciju saopštio je da sumnjiči pomenute modne kompanije za "moguća protivzakonita ponašanja" u promociji i prodaji odevnih predmeta i dodataka, čime se krše odredbe Kodeksa o potrošačima, prenosi agencija ANSA.

- U oba slučaja, kompanije su možda davale neistinite izjave o svojoj etici i društvenoj odgovornosti, posebno u pogledu uslova rada i poštovanja zakona od strane njihovih dobavljača - dodaje italijanski regulator.

Sumnja se da su neki dobavljači Armanija i Diora zapošljavali radnike koji su radili duže smene nego što predviđa zakon, u neadekvatnim zdravstvenim i bezbednosnim uslovima, dok su njihove plate bile neumereno niske.

Armani grupa se oglasila saopštenjem u kome je odbacila optužbe i navela da će u potpunosti sarađivati sa italijanskim vlastima u istrazi, prenosi Rojters.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Spremao nam je svoja jela u Beogradu: Džek je šef sa Mišelinovom zvezdicom i griluje futoški kupus

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ssss

    17. jul 2024 | 19:38

    Nista novo.da li ce neko odgovarati za ovo je veliko pitanje.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>