• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šefčovič: Ovo će otvoriti vrata najvećim stranim direktnim invesiticijama u istoriji Srbije

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Doći će do dublje povezanosti privreda Srbije i EU

  • 1
Maroš Šefčovič Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg

Tokom obraćanja povodom potpisivanja Memoranduma o razumevanju između EU i Srbije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima, potpredsednik Evropske komisije i evropski komesar za međuinstitucionalne odnose i strateško predviđanje Maroš Šefčovič istakao je njegov značaj.

- Siguran sam da sporazumi koje smo postigli danas neće samo utrti put ka razvoju i punoj e-mobilnosti već će dodatno istaći partnerstvo između Evropske unije i Srbije. Ovo će otvoriti vrata najvećim stranim direktnim invesiticijama u istoriji Srbije i zato govorimo o istorijskom danu za Srbiju, kao i za Evropu - poručio je Šefčovič.

- Ovaj sporazum će dovesti do dublje integraciije naših privreda, Srpske i EU -  zaključio je.

(Telegraf Biznis)

Video: Sastanak predsednika Vučića i kancelara Šolca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iznogud

    24. jul 2024 | 14:22

    Memorandum nije pravno ovbavezujuc akt ni za koga,a pogotovo za EU.Nasa tzv Vlada je skup ljudi bez morala,casti a velika vecina njih ni ne pripada ovom narodu je kolonijalna vlada bez legitimiteta.Nijedan od njih nije izabran regularnim putem.Vi lazete da ne bi kopali litijum kod vas,potrujte zemlju pravoslavnu Sumadiju za osvetu .A sto se tice koristi gde je rudnik doneo koristi,pa samo vila Mitrovica vrednija no deset god rudne rente Rio tinta

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>