• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Skupa Hrvatska tera turiste iz BiH na udaljenije destinacije: Ovo su aktivne cene, šta vi birate?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Među prvim destinacijama su Turska, Tunis, Egipat, odnosno Hurgada, ali i Grčka

  • 0
Hrvatska more Istra Fažana cene Foto-ilustracija: Shutterstock, Milena Đorđević

Potraga za savršenim letnjim odmorom podstiče mnoge građane da svake godine istražuju nove destinacije. Vernost jednom letovalištu postala je stvar prošlosti, a tradicionalni gosti Jadrana iz Bosne i Hercegovine sve više biraju udaljenija mesta za svoj letnji odmor.

Među prvim destinacijama su Turska, Tunis, Egipat, odnosno Hurgada, ali i Grčka. Kada je reč o letovanju u Turskoj, tamošnje destinacije uglavnom biraju porodice, dakle, parovi sa decom, dok se mlađi sve češće opredeljuju za Grčku, koja je nakon nekoliko godina zastoja postala veoma tražena. Popunjenost aranžmana je dosta visoka, brojni su rasprodati, a vrlo je popularan rani booking, jer građani praktično mesecima unapred planiraju svoje odmore, piše Dnevni avaz.

Iz agencije "Relax Tours" naglasili su da je Hurgada destinacija koju veoma vole bosanskohercegovački građani, gotovo podjednako kao i Tursku, ali i Tunis. Cene aranžmana uveliko zavise od smeštaja, odnosno hotela, termina, kao i od toga da li je reč o "last minute" ponudi i slično. Takođe, iz ove agencije kazali su nam da je rani booking vrlo popularan.

Na primer, od 2. avgusta cena letovanja u Hurgadi iznosi 600 evra po osobi u hotelu direktno na plaži i na bazi "ol inkluziv" usluge. Imamo rezervacije i za Jadran, bez obzira na povećanje cena, a najviše interesa beležimo za destinacije na Pelješcu i u Cavtatu - rekli su iz "Relax Toursa".

Aranžmani od sedam noćenja u Antaliji u julu koštaju već od 533 evra. Dok, na primer, smeštaj u Orebiću, na Pelješcu, u apartmanima po danu košta 250 evra. Apartman je za četiri osobe, a boravak je moguć za minimalno pet noćenja. Noćenje u hotelu sa četiri zvezdice u špicu sezone u Tučepima na bazi polupansiona po osobi košta od 125 do 180 evra, piše Dnevni avaz.

(Telegraf Biznis)

Video: Nebojša Lozo: Naši proizvodi su našli put do svakog kontinenta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>