• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Olimpijske igre "došle glave" meštanima Pariza: Prevoz skuplji za 100%, a hrana im preseda zbog visokih cena

Vreme čitanja: oko 1 min.

Takođe, cene smeštaja u Parizu trenutno su značajno povećane upravo zbog Olimpijskih igara

  • 0
olimpijada Foto: Shutterstock

Ovoga petka svečano će biti otvorene Olimpijske igre u Parizu. Jasno je da su cene visoke, ali kako to utiče na stanovnike Pariza? Pa, ne baš najbolje, poskupljenje koje je usledilo zbog događaja utiče na svakodnevni život stanovnika koji su već suočeni sa visokim troškovima života.

Pored toga, dodatni troškovi mogu predstavljati značajan problem za one koji svakodnevno koriste javni prevoz. Kako smo od izvora saznali, karta koja je nekada iznosila 16 evra, sada je duplo skuplja pa sada košta čak 32 evra.

Olimpijske igre Foto: Titres

Naravno, visoke cene se nisu zadržale samo na kartama, već su izuzetno osetne i u prodavnicama. Generalno, radi se o povećanju od 20-30% na razne proizvode i usluge.

Takođe, cene smeštaja u Parizu trenutno su značajno povećane upravo zbog Olimpijskih igara. Prema trenutnim podacima, prosečne cene noćenja u standardnim hotelima kreću se između od 200 i 400 evra i to najjeftinije, dok luksuzni hoteli mogu koštati i po 9.000 evra po noći​.

Pre Olimpijskih igara, cene su bile značajno niže. Na primer, standardne hotelske sobe mogle su se naći za 100 do 150 evra za noć, dok je malo bolji smeštaj oko 300 do 400 evra, naravno, i tada se mogu pronaći hoteli u kojima su sobe više hiljada evra. Ipak, s obzirom na povećanu potražnju tokom igara, mnogi hoteli i privatni smeštaji su već rezervisani i cene su skočile i do tri puta više nego što su bile uobičajene​.

Jasno je da su poskupljenja uzrokovana velikom potražnjom jer će milioni ljudi posetiti Pariz uskoro, ali ipak organizatori Olimpijskih igara i gradske vlasti bi trebalo da uzmu u obzir ove efekte i pokušaju da pronađu rešenja koja će olakšati situaciju građanima tokom trajanja igara.

(Telegraf Biznis)

Video: Policija na sve strane, Ajfelov toranj pod blokadom, nadleću ga helikopteri: Pariz pred OI

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>