• 25

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Nikada nije dovoljno i znamo da nije"! Vučić saopštio lepu vest: "Prosečna plata prešla je 100.000 dinara!"

A. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se narodu putem svog Instagram profila i podelio je lepe vesti.

  • 25
Aleksandar Vučić Foto: Printscreen /Tv Prva

Predsednik Aleksandar Vučić oglasio se danas građanima putem svog Instagram profila budućnostsrbijeav i tom prilikom istakao je da je srećan što može da nas obavesti da je prosečna plata u maju prešla 1.000 evra.

- Poštovani građani Srbije, dobili smo podatke za maj mesec o prosečnoj plati u Republici Srbiji u mnogim gradovima u našoj zemlji. Obraćam vam se zato što je prvi put u našoj zemlji prosečna plata prešla 100.000 dinara. Prosečna plata je 855 evra u našoj zemlji, a pre samo deset godina bila je samo 330 evra. Nikada nije dovoljno i znamo da nije, ni dobro ni onoliko koliko smo se nadali, koliko očekujemo, ali ovo pokazuje da je Srbija na odličnom putu. U Beogradu prosečna plata je 1.075 evra, u Novom Sadu 982 evra, u Nišu je 813 evra i približava se proseku Republike. Ono što je važno u Boru je 1.025 evra, tek toliko da vidite koliko dobre investicije i vizionarska politika daju rezultate i kako danas i u siromašnijim gradovima do pre deset godina može da se živi bolje.

Mi ćemo pre kraja godine imati prosečne plate preko 900 evra, sledeće godine preko 1.000 evra i time ćemo napraviti razliku, ogromnu istorijsku razliku u odnosu na period siromaštva, nezaposlenosti i propadanja, ali preeed nama je težak i rekao bih put odgovornosti i ozbiljnost, moramo da radimo još više, moramo da radimo još napornije. Sad znamo da možemo, sad vidimo da možemo. Sad vidimo da Srbija može da grabi krupnim koracima napred i zato vas pozivam da radimo zajedno, da se ujedinimo za našu Srbiju i da ostavarimo sve ono što smo se dogovorili da ćemo zajednički da napravimo do 2027. godine, a to je prosečna plata 1.400 evra i prosečna penzija 650 evra, veliki korak u napred, ali koji nas tera da radimo još više i da budemo još marljiviji. Živela Srbija - rekao je predsednik, koji je u opisu snimka napisao:

- Kad snovi postanu stvarnost, napred u budućnost.

(Telegraf.rs)

Video: Ekipa Telegrafa u GAK "Narodni front" proverila da li klima funkcioniše kako treba, evo šta kažu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lale

    24. jul 2024 | 20:55

    Nema stajanja, Vučić uspešno radi za interese građana.

  • peca

    24. jul 2024 | 21:03

    Kad' se dobro radi onda je realno i da se očekuju ovakvi rezultati i ovako dobre vesti.

  • Doca

    24. jul 2024 | 20:30

    Bravo za Predsednika bravo za Sinisu

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>