• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ostrvo od 6 hektara, sa artiljerijom iz XVIII veka i 15 duhova koji ga čuvaju traži kupca

V. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sadašnji vlasnik ostrvo je platio nešto više od 7 miliona evra 2019. godine

  • 0
Drake Island drejk ostrvo Foto: Shutterstock

Ostrvo od šest hektara na obali Devona - zajedno sa privatnom plažom, utvrđenjima i dozvolom za planiranje luksuznog hotela - stavljeno je na prodaju.

Drejkovo ostrvo, samo nedaleko od Plimuta, korišćeno je kao vojna baza stotinama godina - sa topovima iz 18. veka koji su još uvek na svojim pozicijama i koji su uključeni u prodaju.

Čamcem je do ostrva potrebno manje od 10 minuta, a kada se nađete na kopnu vojna istorija je svuda. Od starih kasarni do artiljerijskih baterija sa municijom i podzemnim skladištima baruta.

- Ima preko 2.000 godina istorije – prva zabeležena gradnja na ostrvu je 1135. godine. Ovo ostrvo je bilo nuklearno odvraćanje svog vremena, verovatno zato španska armada nikada nije došla ovde - kaže trenutni vlasnik i lokalni biznismen Morgan Filips.

On je kupio ostrvo 2019. godine za nešto više od 7 miliona evra (6 miliona funti) i radio je na obezbeđivanju saglasnosti za hotel sa 43 kreveta a služi i kao vodič na ostvu.

- Plimut pokušava da postane destinacija – na putu je da to postane, ali dug je put. Ono što nam je zaista potrebno je da ostrvo napreduje i neko ko ima budžet da to može da uradi - priča sadašnji vlasnik

Ostrvo – nazvano po ser Frensisu Drejku koji je sa njega krenuo da oplovi svet 1577. godine – nema fiksnu cenu, ali se troškovi renoviranja procenjuju na oko 25 miliona funti.

- Predlozi uključuju da se ovi pomoćni objekti pretvore u spavaće sobe i jedna od stvari o kojima je vlasnik razmišljao je da ovo koristi kao mesto za venčanja gde bi gosti mogli da borave, potencijalno bi napravili i restoran i kafić. Ovo je jedna od onih prilika gde, ako imate viziju, zaista možete da stvorite nešto posebno  - kaže Ali Rana, agent koji vodi prodaju.

Treba znati da novi vlasnik neće biti sam na ostrvu jer na njemu navodno obitava 15 duhova - svi bivši vojnici, piše Skaj Njuz.

- Ako verujete medijumima koji dolaze ovde... svi su to britanski vojnici. Oni su tu da nas zaštite. To su radili dok su bili živi i to rade i danas. Video sam dovoljno da mogu da kažem da se ovde dešavaju stvari koje ne mogu da objasnim. Ali sve je to zaista lepo - kaže gospodin Filips.

(Telegraf Biznis()

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>