• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Potpisan zakup Železare Nikšić na 50 godina

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

U fabriku bi za pet godina trebalo da ulože blizu 37 miliona evra

  • 0
Zastava Crna Gora, crnogorska zastava Foto: Profimedia

Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore prihvatio je ponudu švajcarske kompanije 8B kapital za zakup Železare na 50 godina, a u fabriku bi za pet godina uložili blizu 37 miliona evra.

Ugovor je potpisan na sastanku u Nikšiću. Ministar energetike Saša Mujović kaže da je ispunjen ponosom i nadom, ali i dozom opreza.

- Moram da kažem i da budem potpuno iskren i otvoren, da imam određenu dozu opreza, jer su prethodne privatizacije ovog kolektiva bile ne toliko uspešne, makar ne u onoj meri u kojoj smo mi priželjkival - rekao je Mujović.

Istakao je da će njegovo zadovoljstvo biti potpuno ovog dana kada zaposleni u Železari osete pune benefite tog ugovora i kada Nikšiću povrate epitet grada čelika.

- Svima nam je poznato da Železare nema bez tradicionalne Kovačnice i Čeličane i ovo što danas radimo je pokušaj ozdravljanja tih pogona i vraćanje duši ovoj kompaniji. Nadam se i duboko verujem da je Elektroprivoda odobrila ozbiljnog partnera koji će poštovati ovaj ugovor i koji će nam vrlo brzo pokazati da smo danas uradili istorijsku stvar za Crnu Goru. Neka nam je srećno i da nam Železara bude na ponos - poručio je Mujović.

Predsednik Borda direktora EPCG Mulutin Đukanović kazao je da je ono što piše na papiru veoma dobro, ali da se mora preći na dela.

- Moraćemo puno da radimo, da budemo maksimalno posvećeni, pokušavamo ponovo da uradimo nešto dobro za grad Nišić i za Crnu Goru - rekao je Đukanović.

Poručio je da će u Železari biti nastavljeni određeni poslovni procesi.

Saopšteno je sa će solarni potencijal u Železari ostati u vlasništvu Elektroprivrede i da će nastaviti sa izgradnjom solarnih panela.

Jutros je jedan od članova Komisije Miro Vračar najavio da zaposleni nemaju razloga da strepe za posao.

- Svi radnici koji su zaposleni sada tamo, kojih ima 285, neka se ne plaše za posao. Mislim da će nama radnika faliti, niko neka se ne plaši za posao. Verujem, ako se ostvare ovi planovi koji su nam ponuđeni, biće nam potrebno i pet puta više radnika - rekao je Vračar u emisiji "Dobro jutro Crna Goro".

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Podignuta jedna od najvećih solarnih elektrana na krovu u Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>