• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rasprava u Hrvatskoj! Frizerima smetaju žene koje prave pletenice na ulici, građani im poručili: Zaposlite ih

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li imate nešto protiv žena koje u sezoni rade na šetalištima?

  • 0
Afro kikice, kikice, pletenice Foto: Shutterstock

Komentar predsednice Ceha frizera Zadarske županije Gordane Katulić Jakić, koji je preneo hrvatski list "Jutarnji", izazvao je lavinu komentara na mrežama. Naime, Katulić je želela da ukaže ,,na problem s kojim se tokom turističke sezone zanatlije suočavaju, jer osobe koje nemaju registrovanu delatnost nude prolaznicima usluge pletenja kose", a verovatno nije očekivala da će građani stati na stranu tih žena.

- U utorak predveče, ulicama istorijskog jezgra grada Zadra, osobe koje nemaju registrovanu delatnost, prolaznicima su nudile usluge pletenja kose i tako, protivno propisima, sticale finansijsku  korist, te ih niko u tome nije sprečio - rekla je Katulić Jukić za Zadarski.hr. Inače, reč je o ženama afričkog porekla.

Umesto podrške, dobila je kritike.

- Podrška njima. Neguju svoju tradiciju gde god bile. Imale smo njihove pletenice ćerka i ja i ne mogu se meriti kvalitetom i izgledom sa svim našim na koje smo navikli. Ono je umetnost. Svaka čast na trudu, vremenu i volji - jedan je od komentara, a u drugom se navodi i da su cenovno pristupačne.

"Naši bi frizeri masno naplatili takvu frizuru"

Sudeći po komentarima, žene pletu i po drugim gradovima u Hrvatskoj, a činjenica je da nema devojčice koja danas nije devojka, a da joj mama nije platila nekad na šetallištu da joj majstorica napravi zanimljivu pletenicu u kosi.

- Naši bi frizeri masno naplatili takvu frizuru - stoji u jednom od komentara.

Bilo je i onih koji su sindikatu frizera poručili da umesto što kritikuju, ženama ponude posao.

- Sad je problem par žena koje pletu pletenice na ulici, a to što 90 posto vlasnika frizerskih salona radnike prijavljuje na minimalac, to očigledno nije problem;

- Zaposlite ih.

Kakvo je vaše mišljenje, da li imate nešto protiv žena koje u sezoni rade na šetalištima?

(Telegraf Biznis)

Video: Jednostavan trik da osvežite ispucale vrhove vlasi kod kuće

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>