• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako izgleda koristiti prsten za plaćanje? Čudni pogledi prodavaca i zbunjeni lopovi

V. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo prstenje postaje sve popularnije među kupcima, poznati ga odavno koriste

  • 0

Dok je prvi ovakav prsten objavljen pre više od decenije, pametni prstenovi brzo postaju nezaobilazni uređaj za 2024. godinu. Samsung je upravo predstavio svoj Galaxy Ring od 472 evra sa veštačkom inteligencijom, dok je Ourin prsten od skoro 600 evra uređaj po izboru za princa Harija, Kim Kardašijan i reprezentaciju Engleske.

Da ne bude zaostajao za konkurencijom Epl, navodno, priprema sopstvenu verziju koja bi trebalo da bude objavljena kasnije ove godine.

Međutim, "minimalistički" doprinos ovom tehnološkom trendu iz malo poznate britanske kompanije mogao bi se pokazati popularnim – pritom, ne košta ni peni.

Mejl Onlajn  je testirao besplatni "MuchBetter" prsten za plaćanje, koji za razliku od svojih rivala, nema bateriju i nikada ne treba da se puni – ali, ipak, ima10 samo jedan posao.

Za razliku od skupih pametnih prstenova konkurentnih kompanija koji prate vaše obrasce spavanja, fizičku aktivnost, pa čak i zdravstvene faktore poput stresa, MuchBetter prsten omogućava beskontaktna plaćanja poput debitne kartice.

Portparol kompanije MuchBetter rekao je za Maejl Onlajn da konkurentni prstenovi nisu tako pametni kao što njihovi proizvođači vole da tvrde.

- Oba su skupa za kupovinu, oba se brzo isprazne i dok oba nude praćenje zdravlja poput koraka i otkucaja srca, nijedna od njih ne nudi korisnicima najveću pogodnost – mogućnost da vrše beskontaktna plaćanja u pokretu - rekao je portparol.

Prvi korak ka korišćenju ovog prstena je preuzimanje aplikacije MuchBetter, gde mora da se unese svoje puno ime, datum rođenja, imejl i kućnu adresa da bi se otvorio nalog.

Kao deo procesa verifikacije, čak mora da se fotografiše skorašnji račun za komunalne usluge koji potvrđuje kućnu adresu.

Kao deo privremene promocije, prsten se dobija besplatno sve dok dopunite svoj račun sa 100 funti, a poštarina za isporuku košta 5,99 funti.

Tim koji je testirao ovaj prsten navodi da po svom izgledu liči na skroman modni dodatak, koji neće privući pažnju lopova. Lagan je i tanak kao i otporan na vodu i pesak ako ste na plaži.

Sledeći korak u aktiviranju prstena je imenovanje istog a zatim je potrebno da se prstenom dodirne poleđina telefona da bih se povezao sa ličnim nalogom.

Kada se izabere valuta i ​​dopuni 100 funti (što uključuje povezivanje bankovnog računa), konačno je spreman za upotrebu.

Tim koji je testirao prsten je tokom svog testa prsten koristio u supermarktu, podzemnog železnici, tržnom centru i primetio da prsten radi jednako kao i debit kartica.

Tokom dana imali su 10 plaćanja ovim prstenom i nije bilo potrebe za aplikacijom. Kažu da je aplikacija korisna zbog lakšeg pregleda balansa na računu i da je obezbeđena jedinstvenim sigurnosnim kodom.

U slučaju da vlasnik izgubi prsten, može ga blokirati jednim dugmetom na aplikaciji.

Ovaj prsten takođe ima iste limite kao i kartica - ako se napravi previše transakcija POS terminal će tražiti čip i PIN kod.

(Telegrf Biznis)

Video: CASH TO GO spas kad god zaboravite da podignete keš s bankomata

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>