• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Barselona planira da ponovo poveća takse: Evo na koga se odnose

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Zapravo, ova taksa za posetioce kruzera već je više nego utrostručena u poslednjih nekoliko godina", poručio je portparol Međunarodne asocijacije kruzerskih linija

  • 0
Nekada najposećeniji gradovi Evrope sada imaju znatno manje turista Foto: Pixabay.com / Španija

Gradonačelnik Barselone, Jaume Collboni, najavio je povećanje turističke takse za posetioce koji dolaze kruzerima i borave manje od 12 sati. Trenutna taksa iznosi 7 evra.

Naime, novi iznos još nije preciziran.

- Predložićemo značajno povećanje takse za putnike koji se zadržavaju na kratko, i naveo intenzivno korišćenje javnog prostora bez ikakve koristi za grad i osećaj okupiranosti i zasićenja - kao razloge za ovu meru naveo je Collboni.

Portparol Međunarodne asocijacije kruzerskih linija (CLIA) izjavio je:

- Sa zabrinutošću beležimo izjavu gradonačelnika u vezi sa mogućnošću još jednog povećanja turističke takse nametnute posetiocima kruzera. Zapravo, ova taksa za posetioce kruzera već je više nego utrostručena u poslednjih nekoliko godina.

CLIA je istakla da kruzeri imaju jedinstvenu sposobnost da sarađuju sa lukama i destinacijama kako bi uspostavili mere i rešenja za poboljšanje protoka turista i smanjenje pritiska u popularnim područjima.

Clint Henderson, glavni urednik u The Points Guy, ranije je za Good Morning America rekao:

- Turističke takse su brzo rastući trend jer je to lak način za gradove da povećaju prihode bez oporezivanja lokalnog stanovništva. Takođe je politički prihvatljiviji i ima dodatnu prednost u rešavanju problema prekomernog turizma, prenosi ABC.

(Telegraf Biznis)

Video: Delta Holding predstavila izveštaj o održivom poslovanju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>