• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uživate u smeštaju, pa shvatite da vas vlasnik snima: Nije dovoljno pozvati samo agenciju, ovo morate uraditi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Policija je pronašla hiljade slika i video snimaka domaćina koji prikazuju goste kako se presvlače, tuširaju, pa čak i imaju odnose

  • 0
Halkidiki, soba, kamera, snimanje Foto-ilustracija: Shutterstock

Šta biste uradili ako biste pronašli skrivenu kameru koja snima najintimnije trenutke vaše porodične odmora? Mnogi žrtve greškom obaveštavaju samo agenciju za iznajmljivanje, ali bi trebalo odmah pozvati policiju.

Nova CNN istraga otkriva da Airbnb ne obaveštava rutinski organe reda o incidentima sa skrivenim kamerama - čak ni kada su deca u pitanju. Kompanija je optužena za deljenje detalja pritužbi sa domaćinima, što može ugroziti krivične istrage.

Skrivene kamere često su sakrivene u običnim predmetima kao što su radio satovi, utičnice, ili ogledala. Možete koristiti kameru na telefonu da detektujete infracrvene signale koje uređaji emituju, ili baterijsku lampu da vidite odsjaje, ali to je izazovno.

Policija je pronašla hiljade slika i video snimaka domaćina koji prikazuju goste kako se presvlače, tuširaju, pa čak i imaju odnose. CNN je otkrio da je Airbnb od 2013. godine kreirao desetine hiljada prijava korisničke podrške vezanih za uređaje za nadzor. Iako Airbnb tvrdi da su mnogi bili bezopasni, nije jasno koliko je bilo ozbiljnih incidenata.

A. Jay Alle je bio 'superhost' na Airbnb-u kada je istraživan za voajerizam nakon što je par pronašao skrivenu kameru uperenu ka krevetu. Policija je pronašla više od 2000 slika i 30 žrtava, uključujući decu. Alle je kasnije optužen za 15 tačaka invazivnog vizuelnog snimanja i priznao je krivicu za šest njih.

U 2024. godini, Airbnb je usvojio politiku zabrane sigurnosnih kamera unutar smeštaja. Kompanija tvrdi da manje od 0.1% boravaka globalno rezultira bilo kakvim izveštajem o bezbednosti, uključujući sigurnosne kamere, i da preduzimaju odgovarajuće mere kada prime optužbu.

Eksperti za bezbednost preporučuju gostima da sami pregledaju smeštaj za skrivene kamere. Džoe LaSorsa, osnivač firme za sigurnosno savetovanje, rekao je da većina skrivenih kamera nije visoko sofisticirana i da se mogu kupiti na Amazonu ili eBay-u. Preporučuje se korišćenje baterijske lampe za otkrivanje odsjaja kamera, kao i aplikacija za detekciju uređaja povezanih na Wi-Fi.

U 2022. godini, Peter Madden, još jedan 'superhost', priznao je krivicu za snimanje gostiju u Mejnu. Kamera je bila sakrivena u radio satu okrenutom ka krevetu gostiju. Madden je prvobitno tvrdio da je kamera za sigurnosne svrhe, ali je kasnije priznao snimanje gostiju tokom seksualnog odnosa.

(Telegraf Biznis)

Video: Anđelković o zaposlenima, situaciji na KiM i važnom gostu: Ono što je Pošta nekada bila, više nije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>