• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Par prodao kuću, pa zamalo celu ušteđevinu predao prevarantima: Kako je banka uspela da spasi situaciju?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Banka je stavila transfer na čekanje zbog sumnje na prevaru i vratila im novac

  • 0
Prevara, novac Foto: Shutterstock/Marko Aliaksandr

Par iz Kvinslenda može slobodno reći da je sreća bila na njhovoj strani. Nakon što su prodali kuću, Riki i Elaine su istraživali korporativne obveznice za investiciju, a nakon odabira jedne koja je delovala legitimno, prevareni su slanjem novca lažnoj investicijskoj kompaniji pod nazivom Investment Gateway. Oni su umalo izgubili 350.000 dolara, ali ih je njihova banka spasila.

Riki je bio u kontaktu sa osobom koja se predstavila kao Mark Edwards. Brza pretraga na Google-u pokazala je da je Mark Edwards ugledan investitor. Nakon detaljnog istraživanja, Riki je odlučio da pošalje novac za kupovinu obveznica.

Na dan transfera, Riki je bio na telefonu sa "g. Edwardsom" koji ga je vodio kroz proces. Banka je postavila mnoga pitanja, ali transfer je bio završen. Kasnije je Riki otkrio da je escrow kompanija osnovana samo četiri dana ranije.

Riki je pokušao da kontaktira "g. Edwardsa", ali bezuspešno, te je shvatio da je prevaren. Banka je, međutim, stavila transfer na čekanje zbog sumnje na prevaru i vratila im novac, prenosi News.

- Da nije bilo toga, izgubio bih novac - rekao je Ricky.

(Telegraf Biznis)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>