• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Država uzima Sveti Stefan? Zakupac mora ispuniti uslove u roku od mesec dana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlada je zakupcu dala rok od mesec dana da otvori letovalište i isplati dugovanja, u suprotnom će raskinuti ugovor

  • 0
Poluostrvo Sveti Stefan, Jadransko more, Crna Gora Foto: Pixabay/mtomicphotography

Ako se ekskluzivno letovalište Sveti Stefan ne otvori u roku od mesec dana, Vlada Crne Gore će raskinuti ugovor sa zakupcem, kompanijom Adriatic Properties, u vlasništvu Petrosa Statisa, prenose Vijesti.

Vlada je odlučila da kompaniji uputi obaveštenje o određivanju roka za ispunjenje obaveza predviđenih ugovorom za zakup hotela "Sveti Stefan", "Miločer" i "Kraljičina plaža". Letovalište je zatvoreno od leta 2021. godine zbog nesuglasica oko korišćenja Kraljičine plaže i staze između te plaže i spa-centra u Miločerskom parku.

Adriatic Properties ima rok od mesec dana da otvori hotel "Sveti Stefan" i vilu "Miločer" i plati dug za zakup od oko dva miliona evra. Ukoliko to ne urade, Vlada će raskinuti ugovore o zakupu. Odluka je doneta na zatvorenoj sednici Vlade u petak.

Zakupac se obavezao da hotele drži otvorenim najmanje 11 meseci godišnje i da uloži 50 miliona evra u rekonstrukciju "Svetog Stefana". Anex iz 2015. godine produžio je zakup za "Sveti Stefan" do 2049. godine i smanjio kiriju sa 1,6 miliona na 1,1 milion evra, dok je zakup za "Kraljičinu plažu" produžen na 90 godina uz mogućnost izgradnje kondominium hotela.

Vlada je zakupcu dala rok od mesec dana da otvori letovalište i isplati dugovanja, u suprotnom će raskinuti ugovor. Adriatic Properties je ranije izjavio da su spremni da otvore hotel ako Vlada garantuje bezbednost i privatnost za goste.

(Telegraf Biznis)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>