• 27
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

2 stvari koje u Crnoj Gori nerviraju Srbe: "Volim Herceg Novi, ali ovo što urade u nedelju je užas"

S. Ž.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ono što te dočeka na plaži krajem juna ne bi ni medicinski pedikir spasao

  • 27
Baošići, Boka Kotorska, Crna Gora Foto: Printskrin/Youtube/Teram Fazon N

Crna Gora svake godine provlači značajni broj turista iz Srbije - neki su vlasnici nekretnina, neki plaćaju smeštaj, ali i jedni i drugi imaju dve iste zamerke! Bar tako zvuči kad čujete na plaži šta im smeta najviše...

Kako se može čuti od turista koji su ove godine na plažama u okolini Herceg Novog, dve stvari su iritantne.

"To pravilo da niko ne radi nedeljom je užasno! Subotom odemo u kupovinu, ali sve je već prazno, a ako imate sreće da poranite, pa da se dobro pogurate u prodavnicama - kupićete to što vam treba! Dakle, morate petkom da napunite frižider, a u ponedeljak kad ste na izmaku zaliha, radnje još nisu napunjene, pa je najbolji izbor u utorak. Da ne pričam kakve su gužve subotom po prodavnicama!", požalila se jedna turistkinja koja letuje u Zelenici.

I zaista, pravilo koje je odnedavno na snazi - da je nedelja svima slobodna - poštuje se do maksimuma. Često oni neupućeni se uhvate za kvaku prodavnice i poljube vrata!

Druga stvar koja se mnogima ne dopada na potezu od Bijele do Novog je već godinama ista.

"Kasno naspu šljunak, pa kad dođete krajem juna, stopala "krvare". Oštro je kamenje, pa pedikir nije baš od pomoći ovde. Takođe na plažama često nema kante za smeće, pa onda uvek valja imati svoju kesu za đubre", iskrena je jedna turistkinja. Kako kaže, kamenje more "istupi" do avgusta, ali muke sa smećem ostaju!

A šta je lepo u zalivu?

Verovali ili ne, ali Crna Gora je skroz prihvatljiva sa cenama. I to je jedan vrlo bitan faktor, radnje više nisu mnogo skuplje od onih u Srbiji, neke stvari su znatno jeftinije - sir, pečenica, pršuta itd.

Jadransko more je neverovatno slano, a klima u zalivu je savršena! Vetar često duva, pa tako nemate osećaj vrućine i sparine. Planine su okolo, pa je vazduh u kombinaciji sa morskom vodom savršeno zdrava opcija.

U zalivu je stvarno sve lepo, a turisti koji ovde vole da provode vrele letnje dane opraštaju i nerad nedeljom i oštar šljunak.

(Telegraf Biznis)

Video: Anđelković o zaposlenima, situaciji na KiM i važnom gostu: Ono što je Pošta nekada bila, više nije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dal, ste realni

    30. jul 2024 | 13:53

    Šta ima da nas nervira kad tamo ne idemo ni ja ni kompletna familija. Više od 15 godina.Tačnije ne znam nikoga od poznanika koji letuju tamo. Šta je razlog? Samo jedan i jedini. Kažu da im Srbi "nijesu" potrebni.U,skladu sa tim idemo gde nam se prohtne. Samo tamo nikad više. I, eto tako. S'kolena na koleno da prenosimo. Da, im vraćamo milo za drago.

  • Dzas

    31. jul 2024 | 07:40

    Letujem u Herceg Novom,skup je prilicno. Prema Srbima se lokalci zaista lose ponasaju ove godine. Oseca se ta netrpeljivost. Lokalci mrze turiste koje pri tom oderu za uzasan smestaj. Apsolutno ne postoji letnji program,zabava ili nesto sl. Samo da uzmu kes. Vise se ne vracam na letovanje u CG,kad se nauce kulturi mozda tad.

  • Saša Starčević

    1. avgust 2024 | 07:57

    Sad smo se vratili iz Kumbora i bilo je top,male plaže voda čista nema gužvi,svi prijatno raspoloženi i više vole popričati sa nama nego lomiti jezik sa strancima.Ostavimo para koliko i oni ni oni se više ne razbacuju.Isto tako smo došli u Nedelju i videli da ništa neradi,naravno da smo kao i svi paradaiz turisti nešto poneli sa nama,čim smo se smestili(Apartmani Vasiljević) vlasnica nam je rekla da nedeljom ništa neradi osim benziskih pumpi,pa u auto i put H.Novog na kružni tok benzinska prema Igalu ima svega a pored i tezga sa voćem,povrćem i hladnim pićem.Tako gospodo ko hoće, nađe način a na kraju krajeva na godišnjem ste pa se nedeljom možete počastiti u nekom restoranu koji rade i nedeljom. I TAKO JEDVA ČEKAM KAD ĆE SE NAŠI DOZVATI PAMETI I ZABRANITI RAD NEDELJOM DA I TI PRODAVCI MALO ODMORE.Pa svi malo stariji pamte staru Jugu gde se nije radilo ni subotom ni nedeljom. Pozdrav Iz Novog Sada

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>