• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Boing ima novog direktora! Mnogi smatraju da samo Ortberg može spasiti kompaniju od propasti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ortberg će započeti sa radom 8. avgusta

  • 0

Boing je imenovao Roberta "Kelly" Ortberg za novog izvršnog direktora kako bi preokrenuo rad kompanije koja se suočava sa pravnim i regulatornim problemima. Ortberg će započeti sa radom 8. avgusta i ima zadatak da obnovi poverenje regulatora, industrije i javnosti tokom krize kvaliteta.

Kompanija je zabeležila gubitak od 1,4 milijarde dolara na prihod od 16,9 milijardi dolara, što je ispod očekivanja analitičara. Gubitak po akciji iznosio je 2,90 dolara, a Boeingov finansijski direktor, Brajan Vest, rekao je da se očekuje povećanje trošenja gotovine u 2024. godini.

Akcije Boeinga su porasle 2% nakon objave imenovanja Ortberga, uprkos problemima u poslovanju, uključujući sektor odbrane i svemira. Ortberg, 64, ima više od 30 godina iskustva u vazduhoplovnoj industriji i odbrani. Njegova godišnja osnovna plata biće 1,5 miliona dolara, uz dugoročni stimulativni bonus od 17,5 miliona dolara.

Ortberg će biti baziran u Sijetlu, blizu Boeingovih fabrika za avione 737 MAX i 777, što je korak koji je pozdravio Džon Holden, predsednik lokalnog sindikata za više od 30.000 radnika Boeinga.

-Ima mnogo posla da se uradi i radujem se što ću početi - izjavio je Ortberg, prenosi Reuters.

Nakon nesreće u januaru, Federalna uprava za avijaciju SAD zabranila je Boeingu da poveća proizvodnju aviona 737 MAX iznad 38 mesečno. Ortberg će raditi na povećanju proizvodnje na ovaj nivo do kraja godine.

Njegovo imenovanje takođe odgovara industrijskom pritisku za angažovanje spoljnog kandidata da vodi Boeing iz problema.

(Telegraf Biznis)

Video: Anđelković o zaposlenima, situaciji na KiM i važnom gostu: Ono što je Pošta nekada bila, više nije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>