• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Toni tražio odštetu jer mu je dva dana bilo hladno na poslu: Kolege neočekivano otkrile šta se krije iza tužbe

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na sudu je svedočila i koleginica koja je sa Tonijem u kancelariji i koja "nije imala probleme u radu zbog prekida grejanja"

  • 0
posao zdrava ishrana obroci radni dan Foto: Shutterstock

Toni iz Hrvatske je tužio poslodavca jer je zbog radova krajem novembra u kancelariji dva dana bio bez grejanja. On je zbog toga tražio 66 evra odštete.

Kako je naveo u tužbi, radi u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i krajem novembra temperature su bile od 0 do 5 stepeni te traži "naknadu štete zbog pretrpljenih bolova i ugrožavanja zdravlja u iznosu od 50 posto dnevnice za rad u posebnim uslovima".

On ističe kako njegov poslodavac, HZZ, dva radna dana "nije sprovodio mere zaštite na radu i ispunjavao obaveze u oblasti zaštite zdravlja i života zaposlenih jer nije obezbedio grejanje u radnim prostorijama u sezoni grejanja".

HZZ se na sudu branio kako Toni ničim nije dokazao da mu je u ta dva dana bilo ugroženo zdravlje. Osim toga, problema sa grejanjem je bilo na četvrtom spratu, a ne na prvom spratu na kojem je kancelarija u kojoj on radi. Uz to, u svakoj radnoj prostoriji postavljena je klima koja može i grejati.

Poslodavac upozorava i kako Toni nije dostavio meteorološke podatke o vrednostima temperatura vazduha za ta dva dana. Na sudu je svedočila i koleginica koja je sa Tonijem u kancelariji i koja "nije imala probleme u radu zbog prekida grejanja".

Druga zaposlena HZZ-a potvrdila je kako je dva dana došlo do prekida grejanja, no svi su se mogli grejati na klime koje su bile novopostavljene:

- Došlo je do nekih problema sa grejanjem na klime na četvrtom spratu, ali Toni je bio na prvom spratu - rekla je ona, prenosi Danica.

Sudija je protekle nedelje odbio radnikov zahtev za odštetu te mu naložio da HZZ-u podmiri 125 evra troškova sudskog postupka. Presuda je nepravosnažna.

(Telegraf Biznis)

Video: Anđelković o zaposlenima, situaciji na KiM i važnom gostu: Ono što je Pošta nekada bila, više nije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>