• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kraj jedne ere! Gasi se jedna od najpoznatijih fabrika, njihove čokoladice osvojile su ceo svet

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zatvaranje fabrike ostavlja neizvesnu sudbinu za 65 zaposlenih

  • 0
Mocart kugle Foto: Profimedia/ALLTRAVEL/Alamy

Salzburg Schokolade, poznat proizvođač čokoladnih proizvoda, uključujući čuvene Mirabell Mozart kugle, primoran je da ugasi pogon u Grödigeru, nadomak Salcburga, do kraja godine. Odluka je usledila nakon što je fabrika suočena s ozbiljnim finansijskim problemima, uključujući drastičan rast cena sirovina.

Firma je još pre dve i po godine zapala u stečaj, a preuzela ju je rumunska KEX Confectionery, deo grupacije Julius Meinl. Međutim, nakon preuzimanja, 2022. godine je došlo do smanjenja proizvodnje i otpusta 25 radnika zbog rasta troškova.

Ove godine, drastičan porast cena kakaa, koji se utrostručio, doveo je do odluke o potpunom zatvaranju fabrike.

Salzburg Schokolade, koja je osnovana 1897. godine, proizvodi ekskluzivne čokoladne proizvode za Mondalez, kao što su "Echte Salzburger Mozartkugel". Takođe nudi i druge proizvode poput Salzburg Chocolate, Maria Theresia i Bobby čokoladica, kao i čokoladne poluproizvode i glazure, prenosi Kleinezeitung.

Zatvaranje fabrike ostavlja neizvesnu sudbinu za 65 zaposlenih, a nakon trećeg sastanka još uvek nije poznato šta će biti sa njihovim radnim mestima.

(Telegraf Biznis)

Video: Anđelković o zaposlenima, situaciji na KiM i važnom gostu: Ono što je Pošta nekada bila, više nije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>