• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Netfliksova zvezda živi kao podstanar, a sada objašnjava i zašto: "To nije bacanje para"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naime, kada na stambene nekretnine gledaju kao na investiciju, iznajmljivači obično zanemaruju troškove posedovanja nekretnine - od komunalija, preko popravki do poreza

  • 0
Ramit Sethi Foto: Netflix / Everett / Profimedia

Američki milioner i zvezda Netfliksovog dokumentarnog filma "Kako se obogatiti (How to Get Rich)" Ramit Sethi smatra da živeti kao podstanar nije rasipanje novca. Kako je izjavio za CNBC, kada plaćate stanarinu, ne bacate novac, već plaćate krov nad glavom, plaćate stanodavcu udobnost i mogućnost da se možete iseliti kada god to želite.

Naime, kada na stambene nekretnine gledaju kao na investiciju, iznajmljivači obično zanemaruju troškove posedovanja nekretnine - od komunalija, preko popravki do poreza.

Sethi je napomenuo da posedovanje stambene nekretnine može biti dobra investicija, ali da to nije uvek tako. Govoreći u prilog unajmljivanja nekretnine, istakao je nekoliko prednosti toga, među kojima su mogućnost brzog preseljenja zbog npr. širenja porodice ili pronalaska drugog posla.

Takođe je podsetio da posedovanje stambene nekretnine predstavlja deo "američkog sna", nešto što je duboko u američkoj psihi. Imperativ o posedovanju stambene nekretnine postoji i u mnogim drugim državama. No, Sethi je upozorio da to može dovesti do kratkovidosti prilikom razmatranja da li investirati u nekretninu ili investirati u nešto drugo, kao što je berza.

Zbog toga je savetovao da se u obzir uzmu svi troškovi prilikom kupovine nekretnine, piše CNBC.

(Telegraf Biznis)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>