• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Akcije Epl-a pale za 5% nakon što je Bafet prepolovio svoj udeo: Sledi velika promena na tržištu?

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Devedesettrogodišnji investitor je tokom drugog kvartala prodao više od 75 milijardi dolara akcija, povećavajući gotovinu Berkshire-a na rekordnih 277 milijardi dolara

  • 0
Apple logo Foto: hanohiki / Shutterstock.com

Voren Bafet je izazvao šok na tržištu kada je preko vikenda prepolovio svoj veliki udeo u Epl-u, što je dovelo do pada akcija ovog tehnološkog giganta u ponedeljak usred globalne rasprodaje.

Berkshire Hathaway je u svom izveštaju o zaradi otkrio da je vrednost njegovog udela u Apple-u na kraju drugog kvartala bila 84,2 milijarde dolara, što ukazuje na to da je Bafet prodao nešto više od 49% svog udela u ovoj kompaniji.

Akcije Epl-a su u ponedeljak pale za više od 5%, nakon što su ranije tog dana zabeležile pad od čak 10%. Globalna tržišta akcija su na ivici velike korekcije, podstaknute zabrinutošću zbog usporavanja ekonomije.

Devedesettrogodišnji investitor je tokom drugog kvartala prodao više od 75 milijardi dolara akcija, povećavajući gotovinu Berkshire-a na rekordnih 277 milijardi dolara. Bafet je takođe počeo da prodaje svoj drugi najveći udeo u Bank of America u julu, prenosi CNBC.

Bafet je počeo da kupuje akcije Epl-a 2016. godine pod uticajem Bafetovih zamenika Teda Vešlera i Toda Kombsa. Tokom godina, Bafet je toliko zavoleo Epl da je drastično povećao udeo, učinivši ga najvećim u portfoliju Berkshire-a.

Akcije Epl-a su u drugom kvartalu porasle za 23% na rekordni nivo zahvaljujući obnovljenom optimizmu u vezi sa njegovim sposobnostima u oblasti veštačke inteligencije.

(Telegraf Biznis)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>