• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučević sa Bocan Harčenkom: Proširenje skladišta gasa u Banatskom Dvoru jedan od prioritetnih projekata

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučević je naglasio da je taj projekat, kao i izgradnja naftovoda Srbija-Mađarska među prioritetim u energetskom sektoru

  • 1
Miloš Vučević, Aleksandar Bocan Harčenko Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević naglasio je danas u razgovoru sa ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom da je proširenje skladišta gasa u Banatskom dvoru jedan od prioritetnih projekata u energetskom sektoru.

Vučević je naglasio da su taj projekat, kao i izgradnja naftovoda Srbija-Mađarska, čiji početak je planiran naredne godine, među prioritetim u energetskom sektoru za sigurnost snabdevanja Srbije prirodnim gasom, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Bocan-Harčenko je podsetio na potpisanu Deklaraciju u oblasti modernizacije privrede sa Rusijom, koju je označio kao značajan dokument za zajedničke korake na privrednoj mapi dve države.

On je istakao da je saradnja sa Vladom i drugim institucijama Srbije na veoma visokom nivou i zahvalio na podršci, pre svega kada je u pitanju realizacija zajedničkih kulturnih projekata.

Na sastanku je bilo reči i o zajedničkom obeležavanju 80. godišnjice oslobođenja Beograda, koja se održava u oktobru ove godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Vučević s predstavnicima Politbiora CK Kine o unapređenju saradnje dve zemlje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    7. avgust 2024 | 19:22

    Uprkos svim pritiscima, svim provokacijama koje trpimo svakog dana kako od domaćih izdajnika i stranih plaćenika, naša država korača hrabro putem razvoja i napredka pa tako ne želi da dočeka zimu bez dovoljne količine gasa za naše građane.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>