• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Akcije Pume pale za skoro 13% nakon što je firma smanjila očekivanja profita u 2024. godine

A. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prihodi od prodaje kompanije su u drugom kvartalu 2024. porasli za 2,1 odsto međugodišnje na 2,12 milijardi evra, što je nešto manje u odnosu na prethodne procene analitičara

  • 0
Puma patike Foto: Shutterstock

Akcije nemačkog proizvođača sportske opreme Puma su danas pale na Frankfurtskoj berzi za skoro 13 odsto nakon što je firma značajno smanjila očekivanja svog profita u 2024.

Kompanija sada očekuje godišnju zaradu u rasponu između 620 i 670 miliona evra, što je znatno niže u odnosu na prethodnu prognozu zarade od 700 miliona evra, prenosi Blumberg.

Izvršni direktor Pume Arne Frojnd naveo je da firma očekuje niži profit zbog nepovoljnih deviznih kurseva, visokih cena transporta i pogoršanog raspoloženja potrošača, posebno u Kini.

Prihodi od prodaje kompanije su u drugom kvartalu 2024. porasli za 2,1 odsto međugodišnje na 2,12 milijardi evra, što je nešto manje u odnosu na prethodne procene analitičara.

Prodaja Pumine sportske obuće je bila stabilna, dok je prodaja odeće u drugom kvartalu ove godine porasla za devet odsto međugodišnje.

Puma se oslanja na snažnu potražnju za svojim retro patikama "palermo" i nada se da će uspeti da parira Adidasu koji je zabeležio veliki uspeh sa retro modelima "samba" i "gazela".

U ovoj godini Puma za sada ipak posluje lošije, a njene akcije su od početka 2024. pale za više od 25 odsto.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Soraja kupila identične patike za sebe i naslednika: Dior za mamu, Dior za sina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>