• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čelnik najveće američke banke ne odustaje: Recesija je najverovatniji scenario

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema njegovim rečima, izgledi za takozvano "meko sletanje" američke privrede bez pada u recesiju su između 35 i 40 odsto

  • 0
džejmi dajmon Foto: MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia

Čelnik najveće američke banke Džej-Pi Mogan Čejs Džejmi Dajmon i dalje veruje da je recesija u Sjedinjenim Američkim Državama najverovatniji scenario.

Prema njegovim rečima, izgledi za takozvano "meko sletanje" američke privrede bez pada u recesiju su između 35 i 40 odsto, što znači da je upravo recesija najrealnija opcija, prenosi CNBC.

On je još u februaru naveo da su tržišta u Sjedinjenim Američkim Državama previše optimistična po pitanju rizika od recesije, a sada je potvrdio svoj raniji stav i skrenuo pažnju na brojne neizvesnosti i rizike.

- Uvek sam ukazivao na geopolitičke faktore, cene stanovanja, deficite, potrošnju, kvantitativno zaoštravanje, izbore, sve te stvari izazivaju konsternaciju na tržištima - dodao je izvršni direktor banke Džej-Pi Mogan Čejs

Dajmon je takođe skeptičan povodom izgleda američke centralne banke FED da smanji inflaciju u SAD na željenih dva odsto zbog planiranih velikih izdataka za američku vojsku i zelenu ekonomiju.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Devet izazova vise nad glavom svetske ekonomije dok je Ukrajina u ratu: Svačiji novčanik je ugrožen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>