• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srebrna medalja za Direct Mediju za poslovanje u skladu sa ESG principima

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Direct Media United Solutions dobila je i ove godine srebrnu medalju za ispunjenje standarda u oblasti ESG poslovanja od "EcoVadis", međunarodno priznate agencije koja daje najpouzdanije ocene o kvalitetu upravljanja u skladu sa konceptima održivog razvoja u oblastima životne sredine, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja

  • 0
Direct Media Foto: Promo

Direct Media je ušla u top 15% kompanija koje je ovo nezavisno telo ocenjivalo u prethodnih 12 meseci i stala rame uz rame sa najcenjenijim svetskim kompanijama.

-Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo ponovo dobili ovo veliko priznanje. "Eco Vadis" nam mnogo znači jer nas vodi kroz neophodne stavke i sve novitete u standardima koje je neophodno da ispunimo kako bismo poslovali po ESG principima. Da budemo ponovo priznati od tako važne međunarodne agencije nama je kruna sedmogodišnjeg rada i zalaganja. Bitno nam je i jer je to standard i za poslovanje sa velikim internacionalnim klijentima. ESG poslovanje je postalo deo naše Korporatvine strategije i, zapravo, načina života - istakla je Marija Matić, Strategy and Clients Director Direct Media United Solutions.

"EcoVadis" je međunarodni Institut sa sedištem u Francuskoj koji nudi pouzdano ocenjivanje u oblasti društvene odgovornosti. Ocenjivanje se obavlja u četiri segmenta: životna sredina, ljudska prava i prava radnika, etika i održivost. Institut je kreirao globalnu mrežu od više od 130 000 kompanija koje procenjuje širom sveta i visoko je poštovan. Ovo temeljno i obimno procenjivanje uzima u obzir veliki broj stavki, od standardniih poput korišćenja energetski efikasne rasvete, reciklaže, održivog snabdevanja, emisije štetnih gasova na svim nivoima, do poštovanja etičkih principa i prava zaposlenih. Redovna procena zadovoljstva zaposlenih, edukacija zaposlenih iz bezbednosti i zdravlja na radu, negovanje rodne ravnopravnosti, takođe je ono što je Direct Media morala da pokaže i dokaže.

Direct Media je kao deo sistema United Medie i u skladu sa strategijom United Gorup posvećena strašekoj odluci o poštovanju principa ESG u poslovanju, što je i jedan od osnovnih pilara poslovanja cele United Group. Direct Media je nosilac i niza drugih nagrada i sertifikata koji potvrđuju kvalitet rada kompanije i njen odnos prema životnoj sredini i zaposlenima. DM je prva kompanija u Srbiji koja je dobila sertifikat "Društveno odgovoran poslodavac", koji dodeljuje Balance Company CEE doo iz Beograda i Ekvilib institut iz Slovenije. Nosilac je sertifikata ISO 9001 i ISO 27001 ali i Family Friendly sertifikata, jer kroz čak 17 usvojenih mera izlazi u susret zaposlenima i pomaže im da balans poslovnog i privatnog života bude što bolji.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>