• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vozač kažnjen sa 200 evra jer je stao na crveno svetlo kod aerodroma, a onda je usledilo bizarno objašnjenje

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na fotografijama se jasno vidi da sam stajao na semaforu, pa sam pretpostavio da će to biti kraj, čim sam ih obavestio o tome, poručio je vozač

  • 0
Asistencija vozaču Foto: Shutterstock.com

Vozači u Velikoj Britaniji suočavaju se kaznom od 200 evra (170 funti) ako ostavljaju putnike na aerodromima, pa čak i ako stanu na crveno svetlo nadomak ulaza!

- Na fotografijama se jasno vidi da sam stajao na semaforu, pa sam pretpostavio da će to biti kraj, čim sam ih obavestio o tome - kaže jedan od vozača, ali umesto toga - dočekala ga je kazna.

- Dva puta sam se žalio, i oba puta je odbijeno. Jasno je da je ovo samo zarada. Osećam se kao prevaren. Šta je trebalo da uradim – da ignorišem semafor, cela stvar je smešna - dodaje.

Portparol aerodroma u Bristolu rekao je Gardijanu da kompanija ostaje pri optužbi.

- Imajte na umu da vozačima nije dozvoljeno da se zaustavljaju, istovaraju ili parkiraju na našim putnim mrežama ili crvenim rutama čak i ako pokupe ili odvezu mušterije - poručuju.

- Ovo je u interesu bezbednosti aerodroma i bezbednosti korisnika, osiguravajući da se pešaci drže označenih staza i da ne uđu na put, što je opasno - kaže portparol.

- Gospodin Fitzheslop je stao direktno pored jednog od ovih znakova da pokupi svoju ženu, koja je izašla na kolovoz da uđe u vozilo.

Signalizacija jasno kaže da će vozači biti odgovorni za naknadu od 100 funti ako krše uslove.

- Imamo besplatan parking za čekanje, odlazak i prikupljanje, koji je gospodin Fitzheslop mogao da koristi, koji ima uslužni autobus koji sa terminala saobraća svakih 10 minuta, non-stop - zaključuju.

(Telegraf Biznis)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>