• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Er Srbija apelovala na putnike: Zbog kvara IT sistema potrebno doći 3 sata ranije na aerodrom

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podsetimo, jutros je kvar pogodio beogradski aerodrom zbog čega je došlo do poremećaja u avio-saobraćaju

  • 1
prvi let Er Srbija avio linija Beograd Mostar Foto: Tanjug/Tanjug video

Kompanija Er Srbija saopštila je danas da usled novog kvara IT sistema koji koristi beogradski aerodrom u popodnevnim časovima došlo je do stvaranja većih gužvi na šalterima za prijavu na letove, a kao posledica zabeležena su značajnija kašnjenja većine letova avio-kompanija koje poleću sa beogradskog aerodroma, uključujući i Er Srbiju.

- Odstupanja od planiranog reda letenja u uslovima visoke sezone dalje mogu dovesti do potencijalnih pomeranja aerodromskih slotova od strane evropske kontrole letenja i daljih posledičnih kašnjenja, isticanja radnog vremena posade, kao i isticanja radnog vremena pojedinih aerodroma. Zbog veoma usporenog procesa prijave na let, srpska nacionalna avio-kompanija moli putnike da na aerodrom dođu najkasnije tri sata pre planiranog vremena poletanja - navodi Er Srbija u saopštenju, povodom kvara IT sistema, o kojem je jutros javnost obavestila i kompanija Belgrejd erport.

Er Srbija je putnicima uputila izvinjenje zbog najavljenih odstupanja, do kojih dolazi zbog okolnosti koje su van kontrole srpske nacionalne avio-kompanije.

Kako navode, nadležne službe Er Srbije preduzimaju sve što je u njihovoj moći da se smanje posledice kvara IT sistema beogradskog aerodroma po putnike.

- Svi putnici koji eventualno budu izgubili svoje konekcije, biće preusmereni na alternativne letove - ističu iz Er Srbije i podsećaju da se putnici za sve informacije mogu obratiti kontakt centru te kompanije ili posetiti sajt.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Drama sa srpskim putnicima na aerodromu, ima i male dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suri

    10. avgust 2024 | 19:10

    Ma najbolje je doći 1 dan ranije, pobodeš šator kod gejta i čekaš da proradi IT sistem.. Zamislite da imate rani jutarnji let u 6.00h, znači nema spavanja, jer moraš da doputuješ do Nikole Tesle od nekud... Nismo svi iz Bg...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>