• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesić: Redovan železnički saobraćaj na stanici Prokop uspostavljen je u 06.45 sati

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svi građani koji su danas nameravali da putuju sa ove stanice mogu to slobodno da učine

  • 0

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić saopštio je daje jutros sam sa direktorom Srbijavoza Ivanom Bulajićem obišao železničku stanicu Prokop.

Naglasio je da je redovan železnički saobraćaj je uspostavljen u 06.45 sati te je u 07.15 sati u Prokop je ušao prvi voz iz Batajnice.

- Sve građanke i građani koji su danas nameravali da putuju sa ove stanice, a njih je oko deset hiljada, koristeći 60 polazaka vozova, mogu to slobodno da učine - istakao je ministar.

Dodao je da će u međuvremenu biti popisana šteta koja je napravljena kao i šteta koja je nastala otkazivanjem polazaka vozova zbog blokade železničkih stanica Prokop i Novi Beograd od strane huligana.

- Protiv organizatora će se podneti prijave, odnosno tužbe za nanesene štete, jer neko to mora da plati. Taj neko ko odlučuje da blokira željezničku stanicu, on je naneo štetu svim građanima Srbije, naneo štetu budžetu Srbije i ta šteta mora da se plati - naglasio je Vesić.

On je zahvalio svim preduzećima koja su u rekordnom roku uspela da uspostave saobraćaj onako kako je planirano, kao i MUP koji je na poziv Ministarstva reagovao profesionalno.

Vesić je naglasio da građani nemaju razloga da budu uznemireni, jer, kao što se može videti, Prokop radi normalno.

(Telegraf Biznis)

Video: Ovako izgleda vožnja rekonstruisanim putem na deonici Studenica-Rudno

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>