• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hotelijeri zaradili 357 miliona evra: Tokom Olimpijskih igara Pariz posetilo 11,2 miliona turista

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nasuprot tome je broj poseta pariskim restoranima, muzejima i turističkim atrakcijama kao što je Diznilend pala u odnosu na isti period lane

  • 1
Grad Pariz Foto: Shutterstock

Turistička organizacija Pariza objavila je danas da je u periodu Olimpijskih igara (OI) između 23. jula i 11. avgusta 11,2 miliona posetilaca učestvovalo u aktivnostima vezanim za OI u regionu francuske prestonice.

Broj posetilaca Pariza je bio nepromenjen u odnosu na isti period lane i nešto manji u odnosu na očekivanih 11,3 miliona.

Kako se navodi, 85 odsto posetilaca su bili Francuzi, a 15 odsto gosti iz inostranstva, pre svega Amerikanci, Nemci i Britanci, prenosi Figaro.

Hotelijeri su veoma zadovoljni pošto je popunjenost hotela u Parizu nakon veoma lošeg početka jula dostigla 84 odsto, što je za deset odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Popunjenost u hotelima visoke kategorije je porasla čak za 16,5 odsto međugodišnje na 85,5 odsto.

Rast broja noćenja je zabeležen i u drugim gradovima u kojima su se održavale Olimpijske igre kao što su Lil ili Marsej, a ukupna procenjena dobit francuskih hotelijera iznosi 357 miliona evra.

Nasuprot tome je broj poseta pariskim restoranima, muzejima i turističkim atrakcijama kao što je Diznilend pala u odnosu na isti period lane pošto posetioci Olimpijskih igara imaju donekle različite preferencije u odnosu na standarne turiste koji posećuju Pariz.

Očekuje se da će Paraolimpijske igre u Parizu koje se održavaju od 28. avgusta do 8.septembra prvući još četiri miliona posetilaca, od kojih će 90 odsto biti Francuzi, dodaje se u izveštaju.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: U Boki usidrena jahta vlasnika Totenhema: Pogledajte zver od 250 miliona dolara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joe

    14. avgust 2024 | 07:20

    Nema šanse da je 11 milio potrošilo samo 357 miliona € za petnaestak dana,znači 32€po osobi.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>