• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

PKS priprema jesenju ponudu obuka i seminara za privredu: U ponudi i novi sadržaji

V. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prolećni ciklus edukacija kadrova u privredi, pohađalo oko 8.600 polaznika

  • 0
Obrazovanje Foto: Shutterstock/goodluz

Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je danas da uveliko priprema jesenju ponudu obuka, seminara i radionica posvećenih temama koje privreda najviše traži, a to su porezi i finansije, samostalno vođenje knjiga, primena propisa i regulativa, digitalizacija, razvoj veština zaposlenih i druge.

Kako se navodi, sadržaji edukacija inovirani su u skladu sa zahtevima poslovne zajednice i u ponudi će biti nekoliko novih među kojima i modni dizajn.

PKS podseća da je prolećni ciklus edukacija kadrova u privredi, pohađalo oko 8.600 polaznika.

Dodaje se da tradicionalno, najveće interesovanje privreda pokazuje za oblast finansija i poreza, pa će u programu Poslovne akademije za jesen biti zastupljene teme u vezi sa prethodnim evidentiranjem PDV-a, knjigovodstveno obuhvatanje proizvodnje u finansijskim izveštajima i njihova analiza, kao i priprema poreskih prijava i poreskog bilansa od stane stambenih zajednica i drugih nedobitnih organizacija.

Direktorka Poslovne akademije PKS Mirjana Kovačević najavila je da će u ponudi biti i tradicionalno veoma tražena "Obuka za samostalno vođenje poslovnih knjiga", kao i novi atraktivan kurs na temu "Uvod u forenziku poslovne, finansijske, računovodstvene i poreske dokumentacije".

Propisi i regulative, prema njenim rečima, uvek su aktuelne oblasti koje daju širok spektar tema za edukaciju, a uvek tražene su i one posvećene primeni Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma, kao i pristupu informacijama od javnog značaja.

- U kontekstu sve izraženije primene veštačke inteligencije, bavimo se i digitalizacijom u različitim poslovnim oblastima. Jedna od tema koju nudimo jeste i primena veštačke inteligencije u razvoju brenda - navodi Kovačevićeva podsećajući i na veliki značaj razvoja veština zaposlenih i pozitivan uticaj na razvoj i unapređenje poslovanja.

U saopštenju PKS se dodaje da kada je reč o propisima i regulativama nova tema i "Procena rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja", a ciljna grupa za ovu edukaciju su fizička lica i zaposleni u organizacijama koji poseduju licencu za vršenje poslova procene rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanje.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Vera Zakam o digitalnoj demokratiji: Morate ljudima dati pristup, ali i sposobnost da se opismene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>