• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Potpisan Memorandum o saradnji Ministarstva za brigu o porodici i JP "Pošta Srbije"

V. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Memorandum o poslovnoj saradnji će obezbediti brzu isporuku vaučera za banjsko lečenje i apoteke, kao i vaučera za jednokratnu finansijsku pomoć osobama obolelim od retkih bolesti, na njihovim kućnim adresama

  • 0
Milica Đurđević Stamenkovski i Zoran Anđelković Foto: Pošta/Vuk Branković

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju i Pošta Srbije zaključili su saradnju koja će obezbediti brzu isporuku vaučera za banjsko lečenje i apoteke, kao i vaučera za jednokratnu finansijsku pomoć osobama obolelim od retkih bolesti, na njihovim kućnim adresama.

Memorandum o poslovnoj saradnji potpisali su danas ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski i v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Anđelković, u PTT muzeju.

- Na više hiljada adresa širom Srbije stižu vaučeri za podršku licima obolelim od retkih bolesti - poručila je ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica

Đurđević Stamenkovski prilikom potpisivanja Memoranduma o saradnji sa JP "Pošta Srbije".

Milica Đurđević Stamenkovski i Zoran Anđelković Foto: Pošta/Vuk Branković

Ona je zahvalila v.d. direktora Pošte Srbije Zoranu Anđelkoviću na učešću u ovom značajnom projektu.

- Pošta, kao institucija koja bezmalo dva veka postoji u našoj zemlji, podelila je sa nama brigu o porodici i dala doprinos da vaučeri za banjsko lečenje, apoteke, kao i vaučeri za jednokratnu finansijsku pomoć, što pre stignu u domove lica obolelih od retkih bolesti - naglasila je Đurđević Stamenkovski.

Istakla je da će potpisani memorandum omogućiti brže i efikasnije dopremanje vaučera.

- Pošta Srbije sa zadovoljstvom prihvata učešće u ovom humanom projektu čime želi da pomogne bolesnima od retkih bolesti čije lečenje zahteva mnogo novca. Zadatak ćemo izvršiti u rekordnom roku, a vredni vaučeri sigurno će stići do svih korisnika - rekao je Zoran Anđelković i ministarki zahvalio na ukazanom poverenju.

Milica Đurđević Stamenkovski i Zoran Anđelković Foto: Pošta/Vuk Branković

Anđelković je dodao da će Pošta Srbije i ubuduće nastaviti da daje doprinos sličnim inicijativama i da je trenutno predmet razgovora sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju, razvoj potpuno novog projekta podrške ranjivim kategorijama stanovništva, posebno u ruralnim sredinama gde je veliki broj samačkih domaćinstava i mahom starije stanovništvo, u koji treba uključiti i Ministarstvo za brigu o selu.

Podsetio je da Pošta Srbije stiže do svih žitelja i pokriva sva naselja na teritoriji Republike Srbije, i da pored najrazgranatije infrastrukturne mreže broji 14.200 zaposlenih.

- Prema projektu koji razvijamo, poštari bi prilikom poseta domaćinstvima nezavisno od redovne dostave, bili društvo za razgovor i korisnicima pružali drugu

neophodnu pomoć, u smislu nabavke lekova ili namirnica, a za tu vrstu angažovanja dobijali bi određenu nadoknadu - najavio je Anđelković.

Memorandum o saradnji potpisan je u PTT muzeju Pošte Srbije.

(Telegraf Biznis)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>