• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ko je Goran Pavlović koji poseduje pola istočne BiH? Škola ga nije zanimala

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njegova najvažnija kompanija, "Pavgord", osnovana je 1993. godine u Foči i ostala je ključna u njegovoj poslovnoj imperiji

  • 0
Fočа grad Foto: Shutterstock

Gordan Pavlović Goci iz Foče našao se u centru pažnje javnosti nakon što je ove godine preuzeo nekoliko kompanija, čime je stvorio jednu od najvećih poslovnih imperija na istoku Bosne i Hercegovine.

Nakon što je preuzeo Aluminu, najvećeg izvoznika iz BiH, i kompaniju Boksit iz Milića, Pavlović je nastavio sa akvizicijama. Njegova firma "Pavgord" kupila je imovinu zvorničke "Energolinije" za pet miliona KM, kao i "Mehaniku" za milion KM, čime je upotpunio vlasništvo nad firmama iz nekadašnje Birač grupacije.

Prema izveštaju Biznis Info, Alumina je ove godine najveći izvoznik iz BiH, a Pavlovićeva firma Pavgord ostvarila je prošle godine prihode od 52 miliona KM i dobit od 6,5 miliona KM. Prihodi firme Boksit iz Milića prošle godine iznosili su oko 50 miliona KM, dok su ukupni prihodi Alumine bili 348 miliona KM.

Naime, Pavlovićeva najvažnija kompanija, "Pavgord", osnovana je 1993. godine u Foči i ostala je ključna u njegovoj poslovnoj imperiji.

Pavlovićevi radnici ga opisuju kao poštenog čoveka i ističu da mnogi ljudi u Foči zavise od njega.

(Telegraf Biznis)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>