• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Lučić: Ogroman međunarodni ugled Telekoma Srbija

M. P.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Te reči uputio je povodom analize hrvatskih medija kojom je potvrđeno apsolutno liderstvo srpskog nacionalnog operatera na regionalnim tržištima.

  • 0
Vladimir Lučić, Generalni direktor Telekom Srbija Foto: Nikola Tomić

Činjenica da Telekom Srbija Grupa ostvaruje poslovne prihode čak i veće nego svi ostali operateri na prostoru eks-Ju zajedno predstavlja potvrdu da je ovaj region postao premali za najuspešniju srpsku kompaniju i da je osvajanje evropskih i svetskih tržišta sledeći najlogičniji korak, izjavio je danas u gostovanju na televiziji Pink generalni direktor tog operatera Vladimir Lučić.

Te reči uputio je povodom analize hrvatskih medija kojom je potvrđeno apsolutno liderstvo srpskog nacionalnog operatera na regionalnim tržištima.

- Do 2020. u šest zemalja regiona bili smo pojedinačno na drugom mestu, daleko iza Hrvatskog Telekoma. Onda smo najvećeg hrvatskog operatera pretekli, treću godinu zaredom, sada pravimo 2,5 puta veći profit nego HT, a Telekom Srbija Grupa ima prihode koji su veći nego svi ostali operateri od Slovenije do Severne Makedonije zajedno - istakao je Lučić.

Pod vođstvom Vladimira Lučića, srpski Telekom krenuo je u ekspanziju 2018. ulaganjima u izgradnju optičke mreže, u modernizaciju mobilne mreže, u akvizicije malih operatera i u nabavku i proizvodnju najboljih medijskih sadržaja. Veliki investicioni ciklus se višestruko isplatio.

- Ključno je povećanje broja korisnika. Pre šest godina, u sedam najvećih gradova u Srbiji imali smo ukupno simboličnih 140.000 korisnika, a sada ih imamo milion. Generalno u celoj Srbiji povećali smo broj korisnika trostruko. Nekada, dok su nacionalni operateri u zemljama regiona snažno rasli, mi smo padali. Telekom Srbija je sada tamo gde i pripada, gde je i normalno da bude - objasnio je Lučić.

Na razvoj Telekoma, pored strategije kompanije, uticalo je i ukupno ekonomsko snaženje Srbije.

- Cela Srbija se privredno razvila, imamo izuzetan rast BDP-a, kao i platnih mogućnosti korisnika, i sve to je pozitivno doprinelo snazi naše kompanije - naglasio je Vladimir Lučić.

Kako je ukazao, uskoro će postati bespredmetno porediti Telekom Srbija sa regionom.

- I najobjektivnije analize iz Hrvatske su pokazale da smo prerasli region, da postajemo veliki evropski operater, a sledeći cilj nam je da budemo i uspešan globalni igrač. Dosadašnja širenja na Austriju, Švajcarsku i Nemačku pokazuju se kao izuzetno uspešna, a do kraja godine na red dolaze Sjedinjene Države.

Kao što smo za šest godina prihode podigli sa milijardu evra na preko dve milijarde, očekujemo da ćemo ih u sledećih pet do šest godina podići na tri milijarde evra - kaže Lučić.

Generalni direktor srpskog Telekoma posebno je naglasio važnost partnerstava sa najuglednijim svetskim finansijskim institucijama i kompanijama.

- Međunarodni kredibilitet nam je izuzetno jak. Među partnerima Telekoma Srbija su Evropska investiciona banka, Bank of Amerika, Dojče banka, Svetska banka, EBRD, sada i druga najveća banka iz Japana, a dogovaramo saradnju i sa američkom državnom Eksim bankom.

Svi oni žele da rade sa nama, po najpovoljnijim uslovima, jer snažno veruju u naš biznis plan i da ćemo ostati regionalni lider još dugi niz godina. Takođe, globalni lider telekomunikacija Vodafon je naš strateški partner, a vrlo važnu saradnju imamo i sa Amazonom - objasnio je Vladimir Lučić.

Kako je podsetio, koliko je međunarodni kredibilitet Telekoma Srbija snažan pokazalo se i prošle godine na Kosovu i Metohiji, kada je sprečen pokušaj Kurtijeve administracije da zabrani MTS, gde je srpski nacionalni operater dobio izuzetnu podršku evropske i posebno američke diplomatije.

Dobre vesti za ljubitelje sporta i dijasporu iz Nemačke

Telekom Srbija se preko svojih Arena Sport kanala pozicionirao kao regionalni lider u sportskim sadržajima. Tako će i ostati, istakao je generalni direktor kompanije Vladimir Lučić za TV Pink.

- Uskoro kreće nova sportska sezona, što je najbolje vreme da svi ljubitelji sporta postanu naši korisnici. U ponudi Telekoma i Arene ostaju najbolje fudbalske lige: Liga šampiona i Liga Evrope, nacionalne lige Engleske, Španije i Italije, kao i domaći fudbal, a uz sve to na naše kanale stižu i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u fudbalu, kao i dva sledeća SP. Pritom, od 15. avgusta objavićemo i neka potpuno nova prijatna iznenađenja - najavio je Lučić.

Telekom ima i najbolju ponudu filmskih i serijskih sadržaja, pogotovo iz domaće proizvodnje. - Ovog leta pokrenuli smo kanal Superstar 3 sa isključivo najboljim domaćim filmovima, a više se i ne doživljava kao vest kada kažemo da pravimo mega-seriju sa Amazonom i da smo serije iz naše produkcije prodali striming servisima HBO, Dizni i Amazon.

Za naše aktuelne i potencijalne korisnike u dijaspori, poput Nemačke, posebno je atraktivno što preko Telekoma mogu da imaju pristup svim televizijama iz naše ponude, uključujući domaće filmove i serije, kao i domaći sport i zabavu, uz ubedljivo najpovoljniju mobilnu telefoniju - kazao je Vladimir Lučić i pozvao naše ljude iz Nemačke, koji tokom leta borave u Srbiji, da posete bilo koju poslovnicu Telekoma i postanu korisnici.

(Telegraf Biznis)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>