• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je najplaćeniji posao na kruzerima! Srbi se grabe za to radno mesto, plata do 5.000 evra!

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

IT stručnjaci su u velikoj potražnji na brodovima...

  • 0
brod putovanje rad zarada Foto: Shutterstock

Rad na brodu postaje sve privlačnija opcija za one koji traže dinamične poslove uz dobre zarade. Različite pozicije, od konobara do IT stručnjaka, nude mogućnosti za zaradu koja može značajno varirati u zavisnosti od iskustva i stručnosti.

U sektoru restorana i bara, pozicije kao što su osoba koja je zadužena za svedski sto ("buffet steward/ess"), i konobar sa malo iskustva (junior waiter/ess) zahtevaju od osnovnog do naprednog znanja engleskog jezika i iskustvo u ugostiteljstvu. Zarade na ovim pozicijama kreću se od 1.520 evra do 2.132 evra mesečno, uz dodatne bakšiše za naprednije pozicije kao što je konobar (waiter/ess), gde mesečna plata može dostići i 3.045 evra .

Za one sa iskustvom u kulinarstvu, ponude su još raznovrsnije. Pozicije poput osobe koja je na srednje menadžerskoj poziciji i zadužena je za jedan deo kuhinje (chef de partie) i asistenta u okviru određenog dela kuhinje (demi cook) zahtevaju veliko iskustvo i napredno znanje internacionalne kuhinje, a zarade se kreću od 1.500 evra do 3.350 evra mesečno. Pica majstori i kuvari na nižim pozicijama takođe mogu očekivati plate od 925 evra do 2.250 evra, u zavisnosti od nivoa znanja i iskustva.

IT stručnjaci su u velikoj potražnji na brodovima. Najpre osoba koja će biti na poziciji u IT hijerarhiji (IT senior officer) može zaraditi od 3.800 evra do 5.000 evra mesečno, dok pozicije na početnoj ili srednjojpoziciji u informacionim tefnologijama (IT officer) ili osoba na početnoj ili srednjoj poziciji (IT assistant officer) nude zarade od 1.400 evra do 2.700 evra mesečno, uz uslov da imaju solidno iskustvo i napredno znanje engleskog jezika.

Osim toga, poslovi u produkciji i na tehničkim pozicijama kao što su tehničar rasvete (lighting technician) i scenski tehničar (stage crew) takođe nude solidne zarade koje mogu dostići i 3.300 evra mesečno, uz odgovarajuće iskustvo.

U foto sektoru, pozicija fotografa sa naprednim znanjem engleskog jezika i iskustvom može doneti zaradu od 1.200$ mesečno, uz dodatne provizije. Čistačica (housekeeping) pozicije nude plate od 1.065 evra do 2.435 evra mesečno, u zavisnosti od nivoa iskustva i pozicije, pružajući stabilne opcije za one sa iskustvom u hotelijerstvu.

(Telegraf Biznis)

Video: Grčki doktor operiše na Kliničkom centru Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>