• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Živković: Očekujemo povećanu potrošnju struje ali će EPS obezbediti dovoljne količine

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Visoke temperature neće uticati na realizaciju plana proizvodnje

  • 1
Podrošnja struje Foto: Shutterstock

Zbog tropskog talasa očekujemo povećanu potrošnju električne energije, ali građani nemaju razloga za brigu, jer je Elektroprivreda Srbije (EPS) spremna da obezbedi dovoljne količine struje i visoke temperature neće uticati na realizaciju plana proizvodnje, izjavio je danas generalni direktor EPS-a Dušan Živković.

On je prilikom posete Rudarskom basenu (RK) Kolubara istakao da je zbog vrućina neophodno proces proizvodnje uglja organizovati u skladu sa klimatskim uslovima, kako bi rudari bezbedno i kvalitetno obavili svoje radne zadatke.

Apelovao je na rukovodioce proizvodnje površinskih kopova da vode računa o zdravlju i bezbednosti radnika, kao i tehnološkom radu mašina i postrojenja u otežanim vremenskim uslovima.

Osim trenutne proizvodnje uglja i otkrivke, teme sastanka generalnog direktora sa rukovodiocima u RK Kolubara bile su i presek stanja remontnih aktivnosti i priprema za predstojeću zimsku sezonu.

- Prioritet je realizacija plana, a na nama je da upravljajući procesima obezbedimo nastavak stabilne proizvodnje uglja i otkrivke i to se jasno očekuje od svih rukovodilaca - rekao je Živković.

Dodao je da posebna pažnja mora biti usmerena na polje "E", kako bi se stvorili uslovi za dalje aktivnosti na otvaranju kopa u punom kapacitetu.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: 9 efikasnih načina za uštedu energije na poslu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hggjg

    14. avgust 2024 | 18:10

    Ja mislio da vas iznenadilo. Čuj ti pametnjakovića. Mora da je preko babine linije došao do radne stolice.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>