• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tiktokerka iznajmila jahtu sa 35 prijatelja, pa komentarisala cenu: "Želeli smo da bude luksuzno..."

D. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Osim smeštaja i plovidbe jahtom, u cenu najma jahte bili su uključeni doručak i ručak svakog dana, posada, gorivo, kao i transport do različitih luka na Jadranu

  • 0
luksuz, luksuzni život, jahta, uživanje, more, plovidba Foto: Shutterstock/Song_about_summer

Kloi Ale iz Filadelfije ovog leta bila je na odmoru u Hrvatskoj, a sa sobom je povela 35 prijatelja. Nisu želeli da se odluče samo za jedno mesto u Hrvatskoj, pa su iznajmili jahtu. Na TikToku je svojim pratiocima opisala kako je izgledalo njeno letovanje i koliko ih je sve to koštalo.

- Ne košta onoliko koliko mislite - rekla je i dodala da bi celo iskustvo ponovila.

Posetili su Split, Hvar, Dubrovnik... Jahtu su iznajmili na nedelju dana, a čim je to otkrila na TikToku, mnogi su komentarisali da letovanje na jahti u Hrvatskoj nije bilo luksuzno.

- Osećao sam se kao da kampujem na brodu - napisao je jedan od njenih pratilaca.

Međutim, Chloe se s time ne slaže. Smatra da je cena bila sasvim povoljna, a iskustvo zaista luksuzno, prenosi Index.

- Želeli smo u Hrvatsku, želeli smo da bude luksuzno iako smo mogli proći i jeftinije. Hteli smo da to bude iskustvo i da ne moramo brinuti ni o čemu. Niko od nas nije zažalio - kaže Amerikanka, prenosi Hercegovinainfo.

Putovanje su započeli u Splitu krajem maja, te im je malo smetalo što je voda bila hladna, ali su se navikli i kupali gde god su mogli. Posetili su, između ostalog, Korčulu, Dubrovnik i Hvar.

@chloeahle Replying to @three6nadia anything can happen when you’re delulu 🤭 #mba #mbatravel #croatiayachtweek #travelvlog #capcut #businessschool #croatiatravel ♬ Walking Around - Instrumental Version - Eldar Kedem

1.400 dolara po osobi za sedam dana na jahti

Dakle, Kloi je sa sobom povela 35 prijatelja, pa su najam jahte podelili na 36 delova. Nedelju dana na jahti koštalo je 1400 dolara (oko 1280 evra) po osobi. Napominje da sama ne bi mogla da priušti ovo putovanje, ali da je ispalo super kada je okupila prijatelje koji su hteli da idu sa njom i podele trošak.

Osim smeštaja i plovidbe jahtom, u cenu najma jahte bili su uključeni doručak i ručak svakog dana, posada, gorivo, kao i transport do različitih luka na Jadranu.

- Hrana je bila dobra - kaže Kloi. Postojala je opcija za neograničeno piće na jahti, ali za taj se paket, kako kaže, nisu odlučili jer većinu večeri i noći nisu bili na brodu.

- Ne kažem da 1.400 dolara nije mnogo novca u svakom slučaju, ali morate priznati da je sasvim u redu za sedam dana na jahti u Hrvatskoj - zaključila je.

Dodatno su platili 50 evra za pristaništa, a let od Amerike do Hrvatske koštao ih je pojedinačno oko 500 dolara (450 evra).

Njene pratioce iznenadila je cena. Smatraju da je to zaista jeftino.

"Nema šanse. Kako? Tako je jeftino," "Samo mi treba još 34 prijatelja," "Ovo nije loše za malo venčanje," "Toliko u Majamiju platiš najam jahte na četiri sata," "Prvi korak: Nađi 35 prijatelja," pisali su joj.

- Nismo išli kada je vrhunac sezone, stoga smo puno uštedeli - objasnila je Kloi kako su prošli jeftinije nego što su očekivali.

Kako izgleda jahta?

Pokazala je kako je izgledala njihova jahta na kojoj su proveli nedelju dana. Imali su prostranu trpezariju u kojoj su jeli, a posebno je pohvalila posadu koja se brinula o njima. Jahta je imala 18 spavaćih soba u kojima mogu spavati po dve osobe, 18 kupatila, jacuzzi, ležaljke na palubi, kao i malu teretanu.

(Telegraf Biznis)

Video: U Boki usidrena jahta vlasnika Totenhema: Pogledajte zver od 250 miliona dolara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>