• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Matej je sa osam godina počeo sopstveni biznis: Potpuno je posvećen poslu i insistira da sve radi sam

V. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svo slobodno vreme provodi baveći se svojom živinom

  • 0
Matej Ristanović živinarstvo Printskrin: RTS

Matej Ristanović je od svog prvog džeparca kupio 20 domaćih pilića, koje je othranio a kasnije i prodao. Potom se oprobao i u odgajanju pataka i koka nosilja. Od zarađenog novca kupio je inkubator i izlegao 120 prepelica o kojima trenutno brine.

Sada, umesto na telefonu ili kompjuteru poput mnogih vršnjaka, svoje vreme posle škole dvanaestogodišnji Matej provodi u prostoriji gde još od svoje 8 godine odgaja različite vrste živine.

Matej Ristanović živinarstvo Printskrin: RTS

- Sam sam othranio sve, niko mi nije pomagao, mama i tata su želeli da mi pomognu, i od njih i brata imam podršku, ali ja nisam hteo, ja sam jednostavno to želeo da uradim sam. Podrazumeva da im svaki dan da bude čisto, da imaju hrane i vode. Bez vode ne smeju da ostanu - kaže Matej iz Vršca za RTS.

Ovaj dečak, sa izuzetno izraženim preduzetničkim duhom, o odgajanju živine informisao se, kaže, preko interneta, a onda pažljivo planirao svaki naredni korak u njegovom malom biznisu.

- Ove 34 prepelice, one nose svaki dan, a ove male kada mi pronesu planiram da imam oko 70 jaja svakog dana i tu imam da isplatim njihovu hranu da imam malo džeparca za sebe, da dam malo i bratu, da ga pomognem - priča vredni Matej.

Matej je još kao mali pokazivao interesovanje za odgajanje životinja, a prve koke nosilje zapatio je na placu kod dede. Danas sav džeparac koji dobije ulaže kako bi unapredio posao.

Matej Ristanović živinarstvo Printskrin: RTS

- Mislili smo da je to dečija igra, sad će on da se tu malo trudi i proći će ga, ali on nije odustao i sve je hteo sam, nije hteo nikakvu podršku od nas, tipa finansijsku, da mu mi pomažemo, da hranimo, čistimo, ali našu podršku ima u smislu da ga podržavamo u svemu što radi i eto tako je krenulo, a sad je on to zavoleo i gleda malo ozbiljnije i više se posvećuje tome - ističe otac Mate Ristanović.

Matej je odličan đak i sve svoje obaveze ispunjava revnosno i na vreme.

(Telergraf Biznis/RTS)

Video: Najmlađi preduzetnik na svetu: Ima 13 godina, a već sam zarađuje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>