• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oni koji su rođeni u ovoj godini na penziju će čekati dodatnih 12 meseci: Nove izmene u Velikoj Britaniji

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

To znači da oni rođeni posle aprila 1960. neće moći da počnu da primaju penzijske isplate do 2028. godine, umesto 2027. godine

  • 0
Novac, evri, pare, penzija Foto: Shutterstock

Državna penzija Velike Britanije, koja sada iznosi 221,20 funti nedeljno, automatski se isplaćuje svim osobama od 66 godina, što je starost u kojoj ljudi postaju podobni za primanje penzije.

Ako imate kompletan Nacionalni osiguranički staž - tj. oko 35 godina uplate doprinosa - dobijate pun iznos državne penzije svake nedelje. Međutim, promena u podobnosti za državnu penziju će uticati na ljude rođene posle aprila 1960.

Ovo se dešava nakon što je prethodna vlada pod Rishijem Sunakom najavila da će starosna granica za penziju porasti na 67 godina do kraja 2028. godine.

Nova vlada Keira Starmera obećala je da će zadržati "Triple Lock" - mehanizam koji automatski povećava penzijske isplate u skladu sa inflacijom, rastom plata ili fiksnim povećanjem od 2,5 procenata, ali nije dala nikakva obećanja u vezi sa promenom starosne granice za penziju, prenosi Express.

To znači da oni rođeni posle aprila 1960. neće moći da počnu da primaju penzijske isplate do 2028. godine, umesto 2027. godine.

(Telegraf Biznis)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>