• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trošimo 30 odsto više struje, sistem uprkos visokim temperaturama i potrošnji stabilan

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

V.d. direktora Elektrodistribucije Srbije Biljana Komnenić obišla je radove na reviziji trafostanice Kraljeva

  • 0
klima uređaj, grejanje hlađenje, Struja štednja struje Foto: Shutterstock

Elektrodistributivni sistem u Srbiji je stabilan iako je potrošnja električne energije veća za oko 30 odsto nego u istom periodu prošle godine, izjavila je v.d. direktora Elektrodistribucije Srbije Biljana Komnenić.

Ona je dodala da je ipak potrošnja sada manja nego u julu ove godine, saopštila je Elektrodistribucija Srbije.

Komnenić je u Kraljevu tokom obilaska radova na reviziji trafostanice 110/35/10 kV Kraljevo 2 istakla da elektroenergetski objekti dobro funkcionišu i pored toga što su prosečne temperature i za petnaestak stepeni više nego u istom periodu 2023. godine.

- Navigacija u automobilu nam je zakazala zbog velike vrućine, pa me još više raduje što naše trafostanice, u kojima ima i osetljive opreme, pokazuju pouzdanost i u ovim tropskim danima. Bez obzira na to, ekipe su spremne da reaguju ako za to bude potrebe - rekla je ona.

Navela je da su ekipe Elektrodistribucije Srbije 24 časa dežurne i mobilne, sa povećanim brojem ljudi i po potrebi veoma brzo izlaze na teren.

- Insistiramo na tome da nose svu zaštitnu opremu, od šlemova, preko rukavica i svega što je neophodno za bezbedan i zdrav rad iako su temperature visoke. Ta pravila su striktna, a sada sam se uverila da ih svi poštuju - naglasila je Komnenić.

Ona je sa obišla je radove na reviziji postrojenja u Kraljevu iz 1979. godine, čiji je cilj održavanje sigurnosti i funkcionalnosti elektroenergetskog sistema.

To je jedna od važnijih trafostanica u Kraljevu, jer se sa nje napaja industrijska zona, Opšta bolnica „Studenica“ i uži centar grada.

Revizijom ove stanice obezbediće se sigurnije napajanje električnom energijom svih korisnika.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Putnici sa decom čekaju na aerodromu Tivat, ne mogu da uđu u avion

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>