• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žena podnela "zahtev za kredit" pa shvatila da je prevarena: Policija odmah reagovala

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon nekoliko uplata, 81-godišnjakinja je shvatila da je prevarena

  • 0
Starački dom, žena plače, baba Foto: Shutterstock

Policija u Vinkovcima dobila je prijavu 81-godišnjakinje koja tvrdi da je prevarena prilikom pokušaja dobijanja povoljnog kredita preko društvenih mreža. Nažalost, nasela je na priču i ostala bez novca.

Incident se dogodio početkom juna kada je penzionerka stupila u kontakt sa osobom koja se predstavljala kao pružalac kredita. Obećan joj je kredit sa niskom kamatom, ali pod uslovom da uplati određene iznose novca kao trošak realizacije kredita.

Međutim, nakon nekoliko uplata, 81-godišnjakinja je shvatila da je prevarena te je pretrpela materijalnu štetu od nekoliko stotina evra.

Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje kako bi utvrdili sve okolnosti ovog događaja i otkrili počinioca protiv koga će biti podneta krivična prijava nadležnom državnom tužilaštvu za krivično delo Prevara, napominju iz Policijske uprave vukovarsko-sremske, prenosi Mirovina.

Osim toga, policija ponovo apeluje na građane da budu oprezni prilikom sklapanja finansijskih poslova preko interneta. Takođe, napominju da nikada ne uplaćuju novac nepoznatim osobama bez prethodne provere verodostojnosti ponude.

(Telegraf Biznis)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>