• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otišli na ručak, pa jedan za drugim pristizali u bolnicu: 11 osoba naručilo isto jelo i dobilo infekciju creva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sanitarna inspekcija sprovela je nadzor i uzela uzorke hrane iz restorana

  • 0
Bol u stomaku Foto: Shutterstock

Više osoba prošle nedelje javilo se u bolnicu u Mostaru sa sličnim simptomima dijareje, groznice i grčeva u predelu stomaka.

Naime, svi oni bili su otrovani salmonelom, a čak petoro zadržanoje na lečenju u Univerzitetskoj kliničkoj bolnici (UKB) u Mostaru nakon što su jeli u jednom restoranu u Širokom Brijegu, objavili su u ponedeljak iz bolnice.

- U Kliniku za infektivne bolesti Univerzitetske kliničke bolnice Mostar javilo se 11 osoba sa simptomima bakterijske crevne infekcije, od kojih je pet zadržano na bolničkom lečenju dok su ostali otpušteni na kućno lečenje - izvestili su iz UKB-a Mostar. Dodali su da su od pet hospitalizovanih pacijenata krajem prošle nedelje već troje otpušteno kući. Kod svih njih je utvrđeno da su probleme sa varenjem izazvala bakterija salmonela enteritidis.

Više osoba prošle nedelje javilo se u bolnicu u Mostaru sa sličnim simptomima proliva, groznice i grčeva u predelu stomaka. Ti se problemi pojavljuju od 12 do 72 sata nakon konzumiranja zagađene hrane. Isti bolnički izvor dodao je da su se svi zarazili od iste namirnice, a mediji navode da se radi o sufleu.

Sanitarna inspekcija sprovela je nadzor i uzela uzorke hrane iz restorana, te su preduzeli mere kako bi se sprečilo širenje zarazne bolesti, prenosi Poslovni.

U restoranu su za lokalne medije rekli da još nisu dobili potvrdu da su se ljudi otrovali konzumiranjem hrane iz njihovog restorana, te da u potpunosti sarađuju sa vlastima kako bi se slučaj rasvetlio.

(Telegraf Biznis)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>