• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

U ovoj zemlji priroda nije štedela darežljivost: Najavili otvaranje firme za istraživanje i eksploataciju

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Firma će moći da pregovara o ugovorima i savezima sa međunarodnim firmama i imaće devetočlani odbor

  • 0
Dominikana Foto: Freepik

Dominikanska Republika je juče saopštila da će stvoriti državnu rudarsku firmu koja će istraživati i eksploatisati ključne rudarske resurse zemlje, uključujući minerale retkih zemalja.

Dominikansko predsedništvo je u saopštenju navelo da će državna firma Empresa Minera Dominicana S.A., ili Emidom, istraživati, eksploatisati i voditi studije ekonomske održivosti prirodnih resursa zemlje. Firma će moći da pregovara o ugovorima i savezima sa međunarodnim firmama i imaće devetočlani odbor, koji će predvoditi ministar predsedništva prenosi Rojters.

Emidom takođe ima zadatak da upravlja rudarskim rezervatom Avila u južnoj provinciji Pedernales, koja se graniči sa Haitijem i koja je 2018. godine proglašena za područje koje treba istražiti za moguće projekte retkih zemalja.

Prošle godine američka vojska je rekla je da je tim njenih inženjerskih istraživača radio sa lokalnim vlastima u visoravni Pedernales kako bi procenio održivost područja. Karipska nacija je dom kanadske firme Barrick Gold's a Pueblo Viejo, najveći rudnik zlata u Latinskoj Americi i na Karibima.

(Telegraf Biznis)

Video: Bojan Stanić o Sporazumu o slobodnoj trgovini sa Kinom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>