• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ostanete bez 15.000 evra i šta dalje? Još jedna prevara izvršena, da li je uopšte neko siguran?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pošto je početkom godine otvorio svoju firmu, kontaktirao je broj telefona iz oglasa i u razgovoru sa nepoznatom muškom osobom dogovorio uplatu 20.000 evra na svoj račun

  • 1
Decko depresija tinejdžer tužan mladić mladići blizanci, muškarci, muskarac Foto-kolaž: Shutterstock

Varaždinska policija izdala je obaveštenje o novoj prevari, a ovoga puta žrtva je 27-godišnji dećko koji je, misleći da će dobiti subvenciju za početak poslovanja svoje firme, ostao bez 15.000 evra, objavljeno je u sredu.

Zbog sumnje da je žrtva krivičnog dela prevare, policiji je prijavu podneo 27-godišnjak koji je u martu na internetu naišao na oglas u kojem se nude subvencije za početak poslovanja.

Pošto je početkom godine otvorio svoju firmu, kontaktirao je broj telefona iz oglasa i u razgovoru sa nepoznatom muškom osobom dogovorio uplatu 20.000 evra na svoj račun.

Da bi dobio novac, mladiću je rečeno da treba da uplati razne novčane iznose – svoje poslednje tri mesečne plate kao svojevrsni dokaz da firma posluje i iznose za razna osiguranja, što je on i učinio, prenosi Poslovni.hr.

Pošto nije primio nikakvu obećanu subvenciju, niti mu je vraćen uloženi novac, a osoba mu više ne odgovara na pozive, 27-godišnjak je shvatio da je prevaren, a visina materijalne štete procenjuje se na oko 15.000 evra.

(Telegraf Biznis)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    2. septembar 2024 | 12:41

    Koliko glup treba da budes da uplatis nekom "na nevidjeno"...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>