• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Penzioneri moraju što pre da se jave kako bi dobili olakšicu računa: Veliko olakšanje u Velikoj Britaniji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Planirano smanjenje pomoći za račune za struju će se odraziti na 10 miliona penzionera u Engleskoj i Velsu

  • 0
Penzioner Foto: Shutterstock

Stotine hiljada penzionera u Velikoj Britaniji su pozvani da zatraže dodatak na penziju kako bi izbegli smanjenja vladine pomoći za račune za struju. Oko 880.000 domaćinstava s niskim primanjima koja imaju pravo na penzijski kredit trenutno ga ne koristi, a rok za prijavu se bliži.

Vlada navodi da je prosečna vrednost ovog dodatka 3.900 funti godišnje, a on otvara vrata i za druge oblike finansijske podrške, poput plaćanja za grejanje tokom zime.

Ministarka za rad i penzije, Liz Kendal, izjavila je da je nova laburistička vlada bila prinuđena da donese "teške odluke", ali je naglasila da je odlučna da podrži penzionere s niskim primanjima. S druge strane, konzervativka Laura Trot kritikovala je vladu, tvrdeći da pokušava da prikrije posledice svojih odluka.

Planirano smanjenje pomoći za račune za struju će se odraziti na 10 miliona penzionera u Engleskoj i Velsu ove jeseni, dok penzioneri koji primaju penzijski kredit neće biti pogođeni. To će smanjiti broj penzionera koji primaju ovu pomoć sa 11,4 miliona na 1,5 miliona, čime će država uštedeti 1,4 milijarde funti ove godine.

Penzioneri čija su nedeljna primanja ispod 218,15 funti za pojedince ili 332,95 funti za parove trebalo bi da provere da li ispunjavaju uslove za penzijski kredit do 21. decembra, što je poslednji datum za podnošenje zahteva za unazad isplaćeni dodatak koji uključuje zimsku pomoć za grejanje prenosi Bi-Bi-Si.

(Telegraf Biznis)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>