• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lazo Ostojić novi izvršni direktor Beogradske berze

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ostojić je izjavio da mu je velika čast što preuzima rukovodstvo Beogradske berze

  • 0
Berza Foto: Shitterstock/Phongphan

Beogradska berza objavila je da je novi izvršni direktora te finansijske institucije Lazo Ostojić.

Kako se navodi u saopštenju, Ostojić donosi na Beogradsku berzu višedecenijsko iskustvo iz oblasti trgovine hartijama od vrednosti na tržištu kapitala Srbije.

Dodaje se da je tokom svoje karijere Ostojić učestvovao u brojnim značajnim transakcijama spajanja i akvizicija vodećih privrednih društava u zemlji, čime je stekao reputaciju istaknutog stručnjaka u ovoj oblasti.

Takođe, bio je angažovan kao ekspert od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Svetske banke (SB), gde je radio na analizi izazova tržišta kapitala i pronalaženju rešenja za unapređenje i jačanje finansijskog tržišta u Srbiji.

- Imenovanje Laza Ostojića za izvršnog direktora, dolazi u ključnom trenutku za Beogradsku berzu, koja je pred izazovom modernizacije i prilagođavanja dinamičnim trendovima savremenog tržišta. Ostojić je prepoznat kao lider koji će ove ključne promene sprovesti sa odlučnošću, odgovornošću i potpunom transparentnošću - ističe se u saopštenju.

Ostojić je izjavio da mu je velika čast što preuzima rukovodstvo Beogradske berze, jedne od najstarijih finansijskih institucija u Srbiji.

- Naša vizija je da Berzi povratimo nekadašnji sjaj i da je pozicioniramo kao ključnog aktera u razvoju domaće privrede kroz nova ulaganja i povezivanje sa međunarodnim tržištima. U narednom periodu, fokusiraćemo se na jačanje kapaciteta Berze, prelazak na novu platformu trgovanja u saradnji sa Atinskom berzom, razvoj novih finansijskih instrumenata, kao i unapređivanje saradnje sa međunarodnim partnerima, uključujući SB i EBRD - rekao je on.

Ostojić je naglasio da će se posebna pažnja posvetiti nastavku saradnje sa Ministarstvom finansija, Komisijom za hartije od vrednosti i Centralnim registrom depo i kliring hartija od vrednosti, s ciljem da se poboljša infrastruktura tržišta kapitala, pristup informacijama za investitore, kako bi se doprinelo rastu ekonomije i blagostanju građana.

Doskorašnji izvršni direktor Beogradske berze bio je Ivan Leposavić koji je nedavno podneo ostavku na tu funkciju.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Bojan Stanić o Sporazumu o slobodnoj trgovini sa Kinom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>