• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pre izložbe EXPO, Srbiju čeka još jedan važan događaj: Dobijanje titule domaćina stvorilo bi sledeću poziciju

E. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Održava se godinu dana pre EXPO 2027

  • 1
Zastava Srbije Srbija Foto: Shutterstock

Prvi potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali razgovarao je danas u Beogradu sa generalnim sekretarom Svetskog udruženja ekonomista prof. Omar Licandrom o kandidaturi Srbije za domaćina 11. Svetskog kongresa Međunarodne ekonomske asocijacije 2026. godine.

Ovaj događaj bi predstavljao značajnu priliku za Srbiju da se pozicionira kao ključni igrač u globalnoj ekonomskoj zajednici, objavio je Mali na Instagramu posle sastanka.

- Kako bismo povećali šanse da budemo domaćini tako važnog događaja, Vlada RS je poslala i pismo kojim se iskazuje želja i namera da 2026. godine ugosti predstavnike svetske ekonomske zajednice, među kojima bi bila velika imena iz sveta ekonomije, poput brojnih nobelovaca - naveo je Mali.

Centralne tačke diskusije na sastanku, koje su od izuzetnog značaja kako za Srbiju, tako i za region, bile su i predstojeća svetska izložba Expo 2027, regionalna saradnja u kontekstu agende rasta EU, kao i značaj finansijskog i opšteg obrazovanja.

- Jednako važan je i fokus na kapitalne investicije, koje su suština našeg privrednog razvoja. Ulaganja u infrastrukturu, energetiku i obnovljive izvore transformišu našu ekonomiju i stvaraju nove mogućnosti za rast i prosperitet naše zemlje - istakao je Mali.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Bojan Stanić o Sporazumu o slobodnoj trgovini sa Kinom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iznogud

    23. avgust 2024 | 06:33

    Jedna od vesti koje su istog ranga predstavlja simpozijum kapetana prekookeanskih brodova u Budimpesti o bezbednosti plovidbe na Blatnom jezeru onn Balatonu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>