• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žena pomoću neverovatne snalažljivosti "rešila" lopove: Čak joj je i policija čestitala

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja koja joj je "pala na pamet" oduševila je mnoge

  • 0
Hapšenje lisice  starica, ruke, žena, žrtva Foto-ilustracija: Shutterstock

Nakon što joj je neko iz poštanskog sandučeta konstantno krao pakete i poštu, jedna žena iz Kalifornije odlučila je da preuzme stvar u svoje ruke i uz pomoć tehnologije pobedila je lopove.

Naime, njena pošta stizala je u sanduče u poštanskom uredu u Los Alamosu, a nekoliko puta kada je došla da pokupi pisma i pakete, njih nije bilo. Kako joj niko u pošti nije mogao pomoći, smislila je lukav plan. Kupila je Appleov AirTag, uređaj koji korisnici iPhonea koriste za pronalazak izgubljenih ključeva, novčanika, torbi i slično, te ga je stavila u paket.

Ona je taj paket poslala sama sebi, odnosno na adresu na koju prima poštu i čekala hoće li ga neko podići. Upravo se to i dogodilo. Kada su lopovi uzeli i taj paket, njegovo kretanje mogla je pratiti putem AirTaga.

Žena, čiji podaci nisu objavljeni u medijima, o tome je obavestila policiju koja je, zahvaljujući podacima AirTaga, pratila kretanje i lokaciju paketa. Nakon toga njihov posao bio je prilično jednostavan te su u kući u kojoj je bio paket s AirTagom našli i ostalu poštu i pakete ukradene toj ženi, ali pronašli su i ukradenu poštu više od deset drugih ljudi.

Zbog krađe, posedovanja čekova s namerom prevare, krađe kartica i krađe identiteta uhapšene su dve osobe, 28-godišnjakinja i 37-godišnji muškarac koji je ranije već bio optužen za druga krivična dela poput provala i krađa.

Žena je dobila pohvalu policije za snalažljivost, kao i činjenicu da nije sama htela da istera pravdu, već je pozvala policiju koja je, zahvaljujući AirTagu, uspela da reši ne samo njen slučaj, već i brojne druge slučajeve krađe poštanskih pošiljki, prenosi ABCnews.

(Telegraf Biznis)

Video: Kompanija "Mei Ta Europe" usrećila mališane OŠ "14. oktobar"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>