• 6

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić saopštio odlične vesti: Stiže lista proizvoda koja će zaista imati najbolju moguću cenu

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nižu od akcijskih, a očekuje se da bude saopštena do srede

  • 6
Supermarket, prodavnica, hrana, potrošačka korpa kupovina Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da u prva tri dana naredne nedelje možemo očekivati listu proizvoda koji će zaista imati najbolju moguću cenu, nižu od akcijske.

On je iz kasarne u Beogradu,  gde boravi zbog postavljanja kamen temeljca novog objekta, pohvalio ministra Momirovića i premijera Vučevića, te najavio da će u ponedeljak, utorak ili najkasnije u sredu izaći lista proizvoda koji će se naći po jeftinoj ceni.

Zahvalan je i što je Vlada prihvatila da penzije budu povećane.

- Da do 10. januara već možemo da isplatimo, da možemo da isplatimo penzije kada ljudi troše najviše, a koje su uvećane za 11 posto. Nadam se da će to biti moguće - poručio je Vučić.

- Mora da se podigne sa 25.000 na 28.000 dinara, ovaj neoporezivani deo zarade, da se pomogne poslodavcima. Minimalna zarada je strašno važna, najveće povećanje bi trebalo da bude minimalne zarade, pa prosvete, zato što minimalna zarada smanjujemo siromaštvo i sve je manji broj siromašnih ljudi. U junu je tu platu primilo 99.000 ljudi. Što ga više povećamo, pokazuje koliko je važno da pokažemo brigu o radnicima, a ove velike plate ionako idu sve više.

Istakao je da veruje da će doći do dogovora.

- Ako postoji mogućnost, da se pokrije minimalna potrošačka korpa minimalnom potrošačkom zaradom po prvi put u istoriji Srbije. Što bi značilo preko 53.000 da bude minimalna zarada. Ako je to moguće, a da ne ugrozimo stabilnost javnih finansija, bio bih veoma srećan.

(Telegraf Biznis)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peca

    24. avgust 2024 | 11:07

    Ova lista će obuhvatiti osnovne životne namirnice i druge važne proizvode, koji će biti dostupni po najboljim mogućim cenama.

  • Raša

    24. avgust 2024 | 11:07

    Vučić je istakao da je ovo deo šireg napora vlade da obuzda inflaciju i pomogne građanima da održe životni standard.

  • Čeda

    24. avgust 2024 | 11:08

    Ova inicijativa dolazi kao odgovor na globalne ekonomske poteškoće i rast cena, a očekuje se da će imati pozitivan efekat na kupovnu moć građana.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>